Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Obezite ve şişmanlık hastalıktır farkındalığı

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga İlçesinde bulunan Özel Biga Can Hastanesi 'obezite ve şişmanlık hastalıktır farkındalığı' oluşturma projesi başlattı.

        Biga'da bulunan Özel Biga Can Hastanesi 'obezite ve şişmanlık hastalıktır farkındalığı' oluşturma projesi başlattı. Özel Biga Can Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Feza Şen, basın mensupları ile bir araya gelerek projeyi basına tanıttı.

        Projeyi anlatan Şen,"Bu proje ile farkındalık oluşturulması için annelerimizin beslenme uzmanı olduğunu düşünüyoruz.Bu kapsamda annelerimize beslenme uzmanlığı eğitimleri,çocuklarımızı şeker ile ödüllendirmeyelim kampanyası,toplumda kefir,ev yoğurdu kullanımının artırılması projelerimizi Biga'mızın kamu ve yerel dinamikleri ile birlikte hayata geçirmek istiyoruz.Çünkü küresel salgın obezite, Sağlık Bakanlığınca yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık araştırması 2010 ön çalışma raporuna göre Türkiye'de fazla kilolu olanlar yüzde 34,6, obezler yüzde 30 olmak üzere toplam riskli grup yüzde 64,9 oranında var.Oysa şişmanlığın tarihsel geçmişine baktığımızda insanlık için bugünkü kadar tehlikeli değilken günümüzde neler oldu da çok tehlikeli hale geldi.Beslenme tarzı sindirim sistemimizin yükünü artırdı.Sağlıklı beslenerek bağırsaklarımıza yardımcı olmalıyız.Yoksa vücudun savunma sistemleri bozuluyor.Ardından kanser,kalp damar hastalıkları,diyabet,metabolik sendrom,felçler,sinir ve psikiyatrik haslıkları gibi bir çok hastalığa davetiye çıkarıyoruz" diye konuştu. Çözümün ise net olduğunu vurgulayan Şen,halkın bilinçlendirilmesi ve sağlıklı beslenme-sağlıklı yaşam bilinci oluşturulması sloganı ile yola çıktıklarını eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

        Eğitime, Hastane Direktörü Bahar Karadal,Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Yavuz,Uzman Diyetisyen Fahriye Kavak ve basın mensupları katıldı.

        (MY-GD)

        28.10.2016 15:20:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler