Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

        - Vali Al: "Cumhuriyet, yokluk ve yoksulluk içinde, evlatlarını savaşlarda şehit vermiş bir milletin azim ve kararlılığının sonucudur"

        (Fotoğraflı)

        Kasım Karadağ

        OSMANİYE (İHA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Osmaniye'de tören düzenlendi

        Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

        Vali Kerem Al ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara törene katılan vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından konuşan Vali Kerem Al, 29 Ekim'in önemine vurgu yaparak, "Cumhuriyet, yokluk ve yoksulluk içinde, evlatlarını savaşlarda şehit vermiş bir milletin azim ve kararlılığının sonucudur" dedi.

        Cumhuriyetin, milletin yeniden ayağa kalkışının şahlanışının, vatandaşlığa geçişinin eseri olduğunu belirten Al şunları kaydetti:

        "Cumhuriyet, bizlere emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bu ülkenin temelindeki önemli bir harçtır. Bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir. Ortak bir varoluşun ortak yaşama kararlılığıdır. Millet iradesini esas alan bu iradenin üzerine başka bir güç tanımayan rejimin adıdır. Bu denli hayati bir öneme sahip mirasın etrafında 93 yıl hiç olmadığı kadar kenetlendiğimiz bir dönemdeyiz. Bugün ülkemizin geldiği seviye itibariyle sahip olduğumuz değerler Cumhuriyetimizin gurur duyduğumuz kazanımlarıdır. Şanlı tarihimizin kadim medeniyetimizin üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizlere yüklediği sorumluluklardan ve kaderden kaçma imkanımız yoktur. Kaderin bize vatan kıldığı bu coğrafyada hür ve bağımsız kalmanın yegane yolu güçlü kalmaktan geçmektedir. Güçlü kalmanın yegane yoluysa kalkınmadır, çalışmaktır daha çok çalışmaktır."

        Milletlerin tarihlerinde önemli kader anları olduğunu vurgulayan Al, "Bu kader anları aynı zamanda birer testtirler. Tarih serüveni boyunca bir çok testten geçmiş olan milletimiz 15 Temmuz'da da bu anlardan birini yaşamıştır. Milletimizin sağ duyusu, birlik ve beraberliği, tek vücut olmasıyla demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkmasıyla bu badireler çok şükür atlatılmıştır. Milletimiz bugün 15 Temmuz'dan daha güçlüdür" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından şiirler okundu, mehter takımı gösteri yaptı.

        (KSM-Y)

        29.10.2016 12:04:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler