Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşa'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'üncü yılı Gaziosmanpaşa'da coşkuyla kutlandı. Gaziosmanpaşa meydanında başlayan kutlamalar, halk oyunları ve tören geçit yürüyüşünün ardından sona erdi.

        Gaziosmanpaşa Belediyesi, Cumhuriyet'in 93'üncü yılını görkemli bir törenle kutladı. Önceki yıllarda stadyumda kutlamalar düzenlenirken bu yıl kutlamalara Gaziosmanpaşa Meydanı ev sahipliği yaptı. İlçede eğitim veren okulların çeşitli halk oyunları ve gösteriler sergilediği kutlamalara Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve beraberindeki protokolle birlikte çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalar konuşma ve halk oyunları gösterilerinin ardından tören geçit yürüyüşünün ardından sona erdi.

        "Halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum"

        Milletin 15 Temmuz'da bir irade gösterisi yaptığını belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, "Bu meydanın bir anlamı oluştu 15 Temmuz sonrası. Çünkü ilk kez Çanakkale ruhundan sonra 15 Temmuz'da bu millet bir irade ortaya koydu. Bugün de 93.yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle istedik ki hem o ruhu yeniden yaşadık hem de 15 Temmuz'da millet olarak yakaladığımız o birlik beraberlik vurgusunu bir kez daha millet olarak bu meydanda haykırdık. Büyük bir coşkuyla gençlerimizin, çocuklarımızın katılımıyla bu meydanda halkımızla birlikte kutlamış olduk. Aynı zamanda şehit ve gazilerimizi de yad ettik. Birlik beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu millet olarak milli iradenin ortaya konulduğu zaman üstesinden gelemeyeceğimiz bir engel yoktur. Bu vesileyle halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

        (HB-HB-ÖZ-Y)

        29.10.2016 12:19:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler