Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet'in 93'üncü yaşına 93 davulla kutlama

        - Maltepe Belediyesi Cumhuriyet'in 93'üncü yaşını 93 davul çaldırarak kutladı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi, Cumhuriyet'in 93'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği törende, 93 davulla kutlama yaptı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da davul çaldığı törende, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla, Cumhuriyeti harmandalı oynayarak kutladı.

        Maltepe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği törende 93 davulla kutlama yaptı. Maltepe Meydan'da gerçekleştirilen törene Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Törenin başlamasının ardından Başkan Ali Kılıç, üzerinde Türk bayrağı bulunan davullardan birini boynuna asarak, davulcularla birlikte ritim tuttu.

        Cumhuriyet'in 93'üncü yılı dolayısıyla bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç, "Cumhuriyet'imizin 93'üncü yıl dönümünde istedik ki bizden önceki hemşehrilerimiz, nasıl ki mübadeleden sonra buraya geldiklerinde Mustafa Kemal'e ve devrimlerine sahip çıkmak için davul çalmışlarsa, biz de tam da bu dönemde bazı değerlerimizin unutturulmak istendiği, 'Bazı değerlerimizden vazgeçsek de olur' denildiği ortamda , 'Hayır kardeşim dur orada, biz cumhuriyetçiyiz, çünkü Cumhuriyet'e sahip çıkarız' deriz" dedi.

        "Yaşasın Cumhuriyet"

        Sözleri davulcuların coşkulu tokmak sesleri eşliğinde ara sıra kesilen Başkan Kılıç, "Bir tek nesil bile kalsa, Anadolu'nun en ücra köşelerinde, kırsalında yaşayan Anadolu insanı ölümüne Mustafa Kemal'in devrimlerine sahip çıkacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Tıpkı 15 Temmuz'da yapıldığı gibi. Ne yaptı Türk halkı? Sokağa çıktı ve 'Ben Cumhuriyete sahip çıkıyorum kardeşim' dedi. O nedenle hep beraber Cumhuriyet'e sahip çıkacağız. Cumhuriyet özgürlük demektir, adalet, hürriyet demektir. Anadolu'nun 1920'li yıllarda emperyalistler tarafından parsel parsel parçalandığı bir ortamda, 10-13 milyonluk Türk halkı, doğusundan batısına kuzeyinden güneyine bir araya gelerek emperyalizme bu topraklar üzerinde diz çöktürmüştür. Tarih bunu böyle yazıyor. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e saygıyla 'Yaşasın Cumhuriyet' diyoruz" ifadelerini kullandı.

        Başkan çaldı, Maltepeliler oynadı

        Maltepeliler, konuşma yaptıktan sonra davulu tekrar eline alan Başkan Kılıç'ın tokmakları eşliğinde harmandalı oynadı. Meydandan Başkan Kılıç ve 93 davulcu ile birlikte ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyerek kortej oluşturan vatandaşlar, daha sonra Maltepe stadındaki törene katıldı.

        (MB-HB-Y)

        29.10.2016 12:25:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler