Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        29 Ekim doğumlulardan oluşan dev korodan Cumhuriyet Bayramı kutlaması

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - Bayrampaşa'da, 29 Ekim tarihinde doğan öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları 200 kişilik Cumhuriyet korosu, muhteşem bir konser verdi.

        Bayrampaşa İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki konserde Cumhuriyet'i anımsatan eserler seslendirilerek Cumhuriyet'in ilanının 93'üncü yılı coşkuyla kutlandı. Şiirlerin okunup halk oyunlarının oynandığı programa; Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

        "Cumhuriyet en güzel idare sistemidir"

        Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yılını Bayrampaşa'da coşkuyla kutladıklarını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Cumhuriyetimizin 93'üncü yılını Bayrampaşa'da kutluyoruz. Bayrampaşa olarak buradan tüm Türkiye'ye sesleniyoruz, diyoruz ki, cumhuriyet en güzel idare sistemidir. Burada bütün okullarımızın folklöründen tutun da Türk Sanat Müziği'ne tüm hünerlerini öğrencilerimiz burada sergilediler ve cumhuriyetimizi biz bugün Bayrampaşa'da en güzel bir şekilde kutladık" dedi.

        "Öğretmen ve örencilerden oluşan koromuz çok güzel bir konser verdiler"

        Bayrampaşa'daki okullarda öğretmenler korolarının olduğunu belirterek sözlerine devam eden Aydıner, "Öğretmenler koromuz, müzik öğretmenlerimiz ve diğer branş öğretmenlerimizden oluşmaktadır. Gördüğünüz gibi 16 kişilik bir öğretmen kadrosu ve yüzlerce öğrencilerimizden kurulu bir koromuz oldu. Biz milli eğitim ve belediye işbirliği ile böyle güzel bir eseri ortaya çıkardık. Çokta güzel bir konser verdiler. Ben hepsini yürekten kutluyorum ve bütün Türkiye'deki okullarımıza tavsiye ediyorum. Gelin, böyle öğretmenler korosu kurun ve Cumhuriyetimizi, bundan sonraki bayramlarımızı da en güzel bir şekilde kutlayalım" diye konuştu.

        "29 Ekim böyle kutlanmalıydı"

        Koronun kendileri için güzel bir faaliyet olduğunu belirten Müzik Öğretmeni Hilal Ateş, "Okullarda birer birer koro her zaman yapıyoruz ama çocukların böyle bütün okulların birleşerek büyük bir koro meydana getirmeleri çok zor bir ihtimal. Yani böyle bir fırsat çok az elimize geçer. Biz de bunu sonuna kadar yaşayıp, zevk almaya baktık bundan. Çünkü bir daha beklide bulamayacağımız bir durum. Öğrencilerimiz okuldan çıkışlarda benimle birlikte kaldılar, birlikte çalıştık, haftanın 3 günü. Büyük emek harcadılar. Çok teşekkür ediyorum onlara. 29 Ekim'de böyle kutlanmalıydı zaten" dedi.

        (EK-HB-ÖZ-Y)

        29.10.2016 12:46:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler