Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gemerek'te Cumhuriyet Bayramı kutlandı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Erhan Aksoy

        Kamera : Erhan Aksoy

        SİVAS (İHA) - Sivas'ın Gemerek ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

        Gemerek ilçe meydanında gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra

        Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Belediye Başkanı Mustafa Demir halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

        Kaymakam Cuma Kılınç yaptığı konuşmada,"Yıllar önce sabrımızı, gücümüzü ve azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele bu sefer birliğimizi dirliğimizi sevincimizi ve saadetimizi göstermek için toplandık. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları başta olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü milletin huzurunu sağlayan ve bu ulvi gaye için mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Sevgili öğretmenler Cumhuriyetimizi koruyacak yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler sizlerin ellerinde büyüyecekler. Sizlerden ilim, irfan ve ahlak sahibi inancına, tarihine, kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı görevini bilen ve yerine getirmeye çalışan gençlik yetiştirmenizi özellikle istiyorum. Bunun yanında çocuklarımızın, gençlerimizin zihinlerine yurttaşlık bilincini ülkesine ve milletine karşıda sorumluluk bilincini de yerleştirmemiz gerekmektedir"dedi.

        Anadolu İmam Hatip Müdürü İsmail Arslan ise, "Bugün Türk Milleti olarak İstiklal ve istikbal yolunda verdiğimiz büyük Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gündür. Büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyetimiz 93 yıllık tarihiyle bizlere Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişini ve bu topraklar üzerinde söylenecek sözlerinin bitmediğini bir kez daha göstermiştir. Zira bu topraklar üzerinde söz söyleme hakkı 600 yıl Dünya'ya hükmetmiş bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimize ve aziz milletimize aittir. Cumhuriyetimiz aydınlık yarınlarımız için bu aziz millete umut vermiş muhasır medeniyetler seviyesine taşımamızda en büyük dayanağımız olmuştur. Cumhuriyetimize sahip çıkmak 79 Milyon vatandaşımızın en kutsal vazifesidir." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından öğrenciler Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudu. Vatandaşlar törene yoğun ilgi gösterdi. Tören geçişinin ardından program sona erdi.

        (UY-SK)

        29.10.2016 15:47:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler