Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'de Cumhuriyet Bayramı fener alayı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de dün başlayan Cumhuriyet'in ilanının 93.yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri 'Fener Alayı' yürüyüşü ile son buldu.

        Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen yürüyüş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başladı.

        Yürüyüşün en önünde yer alan İl Jandarma Komutanlığı askerlerinin ellerindeki meşaleler ve diğer tüm katılımcıların ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet ve Atatürk Caddelerini takip eden yürüyüş, PTT kavşağından 15 Temmuz Zafer Meydanına kadar devam etti.

        Yürüyüş boyunca hem askerler hem de diğer katılımcıların "Herşey vatan için", "Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu türküm diyene" ve "Vatan sana canım feda" sloganlarını attığı yürüyüşe yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

        Vatandaşlar balkonlardan destek verdiği ve çok sayıda vatandaşın cep telefonlarıyla kayıt altına aldığı coşkulu yürüyüşe katılanların sayısı caddede ilerlendikçe arttı.

        Yürüyüşün son noktası olan 15 Temmuz Zafer Meydanında vatandaşlara hitap eden Vali Okay Memiş, Cumhuriyet Bayramının 93.yıldönümü hep birlikte kutladıklarını belirterek, "Bize bu genç Cumhuriyeti hediye eden, bize bu dinamik devleti kuran ve Cumhuriyet'in ilanıyla yeni demokratik bir ülke olarak yaşamamıza vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca 15 Temmuz'da ki hain FETÖ darbesine canını siper ederek yeniden bir bağımsızlık mücadelesi veren ve bu mücadeleyi kazanan yüce Türk milletinin de bayramı kutlu olsun" dedi.

        Türkiye'de vekalet savaşlarının devam ettiğini hatırlatan Vali Memiş, "Bir takım emperyalist güçler terör örgütleri vasıtasıyla ülkemizde taşeron savaşlarını devam ettirmekteler. O yüzden hala şehitler veriyoruz. Dolayısıyla bu programları ancak bu şekilde kutladık. Eğlence bölümlerini şehitlerimizden dolayı eksilterek kutladık. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (RE-ÖS-Y)

        29.10.2016 19:59:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler