Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keskin Ziraat Odasın'ndan Örnek Çalışma

        - Odaya ait 11 Ziraat Aleti Çiftçilere Ücretsiz Hizmet Veriyor

        (Fotoğraflı)

        KIRIKKALE (İHA) - Keskin Ziraat Odası Başkanı Dursun Baran, odaya kayıtlı çiftçilere çeşitli konularda ücretsiz hizmet sunuyor. Türkiye'de başka örneği olmayan uygulama ile ziraat odasına demirbaş olarak alınan taş toplama makinesi, gübre dağıtma römorku, kuyu ve çapa makinesi ile süne ilaçlamak için holderi üyelerin ücretsiz kullanımına sundu.

        "Ziraat Aletleri Köy Köy Dolaşıyor"

        Keskin Ziraat Odası Başkanı Dursun Baran, üyelerine Türkiye'de eşi görülmemiş bir hizmet gerçekleştirdi. Hiçbir ziraat odası bünyesinde bulunmayan taş toplama makinesi, gübre dağıt römorku, 3 adet kuyu makinesi, 5 adet çapa makinesi ve süne ilaçlama makinesini başkanı olduğu Keskin Ziraat Odası bünyesinde alan Dursun Baran ziraat aletlerini ilçede bulunan çiftçilerin hizmetine sundu. Yaklaşık iki yıldır oda başkanlığı yapan Dursun Baran aldığı zirai aletleri ilçesine bağlı 55 köyün ücretsiz hizmetine sunarak hem çiftçilerin en fazla ihtiyaç duyduğu konularda sıkıntılarını gidermiş olurken hem de yaptığı hizmetle Türkiye'de ilki gerçekleştiren Ziraat Odası olma unvanını kazandı. Odasına bağlı üyelerin ve ilçede bulunan muhtarların talepleri üzerine alınan tarım aletleri Keskin ilçesinde köy köy dolaşıyor.

        "Ücretsiz Hizmet Veriliyor"

        Keskin Ziraat Odasına kazandırılan tarım aletlerini çiftçilerin bir araya gelerek alamayacaklarını çünkü pahalı aletler olduğunu ifade eden Baran, "Biz Keskin Ziraat Odası olarak üyelerimizin ve köy muhtarlarının talepleri üzerine bu aletleri alarak çiftçilerimizin hizmetlerine sunduk. Çiftçilerimizin ellerinde çapa yapabilecekleri makineler bile yoktu. Şimdi çiftçilerimiz bağlı bulundukları bölgelerin muhtarları aracılığıyla bizlerden bu aletleri talep ederek ücretsiz olarak kullanabiliyor. Sadece aletlerin arıza yapması durumunda çiftçilerimiz arızalarını kendileri gideriyor. Bunun dışında üyelerimizden ve çiftçilerimizden her hangi bir ücret talep edilmiyor. Bu yolla hem çiftçilerimizin ihtiyaçları giderilmiş oluyor hem de topraklarının verimliliği artıyor. " dedi.

        " Amaç İz Bırakmak"

        Çiftçilerin tarım aletlerini kullanmak için köy muhtarlarına başvurduklarını, aletlerin muhtarların sorumluluğunda bölgelere gönderildiğinin altını çizen Dursun Baran, "Odamıza kazandırdığımız ve çiftçilerimizin hizmetlerine sunduğumuz bu tarım aletleri hemen hemen her çiftçinin ihtiyacı olan ama erişemediği aletlerdi. Biz bu hizmetle çiftçilerimizin ihtiyaçlarına cevap verdik. Bizler üyelerimize hizmet etmek için bu makamlarda bulunuyoruz. Bu makamlarda idarecilik yapaktan ziyade amacımız ilkeli ve dürüst yöneticilik yapmak. Burada üyelerimize hizmet etmekten başka hiçbir gayemiz yok. Burada üyelerimizin taleplerine ne kadar cevap verir, onların sorunlarının çözümüne ne kadar katkı sağlayabilirsek o kadar hizmet etmiş oluruz. Amacımız üyelerimize yaptığımız hizmetlerle görevden ayrıldığımızda iz bırakmak" şeklinde konuştu.

        (BÖ)

        30.10.2016 16:53:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler