Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MESKİ, Mezitli'nin içme suyu miktarını isale hattıyla artıracak

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, merkiz Mezitli ilçesinin içme suyu miktarını artırmak için 12 bin 738 metre uzunluğunda içme suyu isale hattı döşeyecek.

        MESKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde başlattığı içme suyu projeleri kapsamında, Mezitli ilçesinde içme suyu çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar çerçevesinde, Mezitli ilçesine verilen içme suyu miktarını artırmak amacıyla Yenişehir ilçesinde yer alan DY2A içme suyu deposundan Ø1100 mm çapındaki duktil boru ile 12 bin 738 metre uzunluğunda içme suyu isale hattı döşenecek.

        Mezitli'de yaşanan içme suyu sorununun giderilmesi için yapılan çalımalar hakkında bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, "Mezitli ilçesinin tümü için (Mezitli, Kuyuluk, Tece, Davultepe ) 2050 hedef yılına göre toplam içme suyu ihtiyacının 1000 lt/sn'sini taşıyacak şekilde projelendirilerek inşaat çalışmalarına başlanan isale hattı, Mezitli ana dağıtım borusu şeklinde çalışacak olup, Fındıkpınarı, Vatan Caddesi ve Eskiköy Caddesi'ndeki mevcut şebeke borularına bağlantısı yapılacaktır. Söz konusu iş kapsamında, isale hattı üzerinde tüm mekanik ve elektrik işleri dahil 10 adet tahliye odası, 12 adet vantuz odası ve 3 adet vana odası imalatları yapılacaktır. Mevcut durumda DY2A deposundan beslenen Ø560 mm çapındaki HDPE boru, bu isale hattının tamamlanmasından sonra D2 su deposundan su alarak Mezitli Deresi'nin doğusunda kalan mahalleleri besleyecektir" dedi.

        (KYM-Y)

        31.10.2016 10:30:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler