Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meteorolojiden zirai don ve buzlanmaya karşı uyarı

        (Fotoğraflı)

        Beşer Çeken

        AYDIN (İHA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, bugün itibariyle Ege Bölgesi kuzeyden gelen soğuk hava kütlesinin etkisine girecek ve hava sıcaklıkları bölgenin kuzeyinde 4 ila 7, güneyinde 2 ile 4 derece azalması sebebiyle vatandaşları zirai don ve buzlanmaya karşı uyardı.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre,"Bölgemiz bugünden (31 Ekim 2016- Pazartesi) itibaren kuzeyden gelen soğuk hava kütlesinin etkisine girecek ve hava sıcaklıkları bölgenin kuzeyinde 4 ila 7, güneyinde 2 ila 4 °C azalacak. Bu sebeple; 31 Ekim-1 Kasım 2016 Gecesi: Balıkesir'in Balya, Bigadiç, Dursunbey, Gönen ve Savaştepe; Çanakkale' nin Bayramiç; Manisa'nın Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Sarıgöl, Selendi, Turgutlu ve Kula ilçeleri ve çevrelerinde hafif zirai don meydana gelebilir. 1 ve 2 Kasım 2016 Gecesi: İzmir'in Beydağ, Kemalpaşa, Kınık, Ödemiş ve Tire; Manisa'nın Turgutlu, Ahmetli, Alaşehir, Sarıgöl, Demirci, Selendi ve Kula; Çanakkale'nin Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine ve Yenice; Aydın'ın Bozdoğan, Çine, Karpuzlu, Karacasu, Koçarlı, Köşk, Kuyucak, Yenipazar ve İncirliova; Balıkesir'in kıyı ilçeleri haricinde kalan yerlerde; Manisa il genelinde hafif, kırsal kesimlerde orta kuvvette zirai don. 2 ve 3 Kasım 2016 Gecesi: Balıkesir'in Balya, Dursunbey ve Savaştepe; Çanakkale'nin Bayramiç; Manisa'nın Alaşehir ve Selendi ilçeleri ve çevrelerinde hafif zirai don olayı beklenmektedir. Zirai don olayına karşı üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

        (BÇ-MB-Y)

        31.10.2016 10:36:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler