Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Datça'da boğalar spor yararına güreşti

        - Geleneksel Datça boğa güreşleri kıran kırana geçti

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ölmez

        MUĞLA (İHA) - 11. Geleneksel Datça Boğa Güreşleri, Reşadiye Mahallesi benzinlik mevkiinde yapıldı. Güreşlerden elde edilen gelirin ilçedeki sportif faaliyetlere aktarılacağı belirtildi.

        Her yıl yapılan geleneksel Datça boğa güreşleri bu yıl 11. defa yapıldı. Bu yıl belediyenin gerçekleştireceği sportif faaliyetler yararına yapılan ve Muğla bölgesinden 85 boğanın katıldığı geleneksel Datça boğa güreşleri kıran kırana güreşlere sahne oldu.

        Sabah saat 9.00 da başlayan güreşler akşam saatlerinde baş güreşlerin yapılması sonucu finale kalan iki boğanın şampiyonluk için meydana gelmesiyle başladı. Şampiyonluk için meydana çıkan Muğla Yeşilyurt beldesinden Hasan Dişsiz'e ait Alex isimli boğa ile Muğla Ula ilçesinden Aleyna Tütüncü'ye ait Beyoğlu isimli boğalar arasında yapılan şampiyonluk güreşini Ula'dan güreşlere katılan Aleyna Tütüncü'ye ait Beyoğlu isimli boğa kazandı.

        Güreşleri izlemek için alanda toplana çok sayıda vatandaş sabahtan akşama kadar zevkli güreş seyretmenin zevkine vardı. Güreşleri çok sayıda davetlinin yanı sıra Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen ile çok sayıda davetli katıldı. Akşam saat 17.30 da sona eren güreşler sonucu şampiyonlara ödül ve kupaları törenle verildi.

        (MB-Y)

        31.10.2016 11:40:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler