Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki kardeş şehirde iki aynı anıt olacak

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediyesi'nin Kardeş şehri Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı'nın inşaatını gezdi, projenin aynısını Hacılar'a da yapacaklarını söyledi. Başkan Zekai Kafaoğlu projeyi Başkan Ekici'ye verdi.

        Altıeylül Belediyesi ile Kayseri Hacılar Belediyesi kardeş şehir oldu. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleri ile iki gün boyunca Balıkesir'de çeşitli incelemeler ve görüşmelerde bulundu. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve heyetine Altıeylül'ün yaptığı çalışmaları anlattı.

        Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde bulunan ve yapımı devam eden 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı inşaatını çok beğendi ve projenin aynısını Hacılar'a yapmak istediklerini belirterek Başkan Kafaoğlu'ndan projeyi istedi. Başkan Kafaoğlu da projeyi Başkan Ekici'ye verdi. Hacılar heyeti ayrıca Altıeylül Belediyesi'nin sosyal belediyeciliğini ön plana çıkardığı ALGEM'e de hayran kaldı. Gündoğan Mahallesi'nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı'nı da gezen Hacılar heyeti yeşili, oyun parkları, oturma bankları ve kamelyaları içerisine alan parka tam not verdiler.

        Ziyaret ile ilgili düşüncelerini aktaran Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "Kardeş şehir projesinde Altıeylül Belediye'miz ile kardeş olduk. Geçen sene Başkanımız Zekai Kafaoğlu ile Kayseri'de düzenlenen Yerel Yönetimler Dergisi'nde ödül alan iki belediye başkanı olarak tanışmıştık, ikimiz de diş hekimiyiz. Ekip olarak Balıkesir'e geldik. İlgi ve alakadan çok memnun kaldık, sosyal faaliyetlerin olduğu ALGEM'i çok beğendik. Başkanımızın ALGEM'den çok dua aldığını düşünüyorum. 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı'nın projesini aldık aynısını Hacılar'a da yapacağız. 15 sene önce Balıkesir'den geçmiştim. 15 sene sonra ilk kez Balıkesir'e geldim, çok gelişmiş ve değişmiş. Balıkesir ve Altıeylül gelişen ilçe ve il. İleride daha da gelişecektir. Bizleri ağırlayan şahsında Zekai Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

        Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, "Şehrimizi, kültürümüzü ve ilçemizi Hacılar'a tanıttık. Kardeşlik demek paylaşmak, yardımlaşmak demektir. Güzellikleri birarada yaşadık. 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı'nı birlikte gezdik kendileri beğendiler ve aynısını Hacılar'a da yapacaklar. Anıtın projesini verdik. İki kardeş şehirde iki aynı anıt olacak. 15 Temmuz Türkiye'nin şu ana kadar yaşadığı en menfur olay. 241 şehidimizin ismi anıtta yaşayacak. Sosyal belediyecilik anlamında ALGEM'i birlikte gezdik. Yapılan hizmeti yerinde gösterdik, bizleri kutladılar ve bundan da çok memnun olduk. Tecrübeler paylaşıldıkça güzellikler ortaya çıkıyor. Kardeş belediyemizi ağırlamaktan mutluluk duydum. Biz de ekip halinde uygun bir zamanda Hacılar'ı ziyaret ederek onların yaptıkları güzellikleri göreceğiz" diye konuştu.

        (TS-

        31.10.2016 14:06:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler