Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giovane Gentile 43. mağazasını Van'da açtı

        (Fotoğraflı)

        Atilla İdiz

        VAN (İHA) - Dünyaca ünlü Giovane Gentile, 43'üncü mağazasını Van'da açtı.

        Kazım Karabekir Caddesi üzerinde kurulan mağazanın açılışına Van Valisi İbrahim Taşyapan, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Giovane Gentile Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenoğlu ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar, mağazayı gezerek yetkililerden ürünler hakkında bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan; Van'ın, bölgenin en önemli şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, bütün müşterilerin isteklerine cevap verebilecek şekilde her türlü mağazanın mevcut olduğunu söyledi. Bu tür dünyaca ünlü markaların Van'da açılmasının önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Taşyapan, "İnsanlarımız dünyadaki tirendi takip ettiği için, onların beğenilerine uygun mağazaların da olması gerektiğini düşünüyorum. Huzurumuz, birliğimiz, beraberliğimiz olduğu sürece insanlarımızın her şeye ihtiyacı var. Bu ihtiyaçları karşılayacak her türlü ticarethaneye de ihtiyacımız var. Dolayısıyla buraya yatırım yapanları kutluyor, yeni mağazamızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Büyükşehirlerin markalarla şehirleştiğini vurgulayan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, Giovane Gentile'nin 43'üncü mağazasının Van'da açılmasının çok değerli ve anlamlı olduğunu söyledi. Bu tür uluslar arası markaların Van'da bulunmasının kente kattığı katma değerin çok önemli olduğunu ifade eden Takva, "Özellikle İran pazarına erişim konusunda çok ciddi bir farkındalık oluşturmaya başladık. Dolayısıyla gelen insanların bütün ihtiyaçlarını ve aradıkları markaları bir şehirde bulabilmelerine imkan sağlamak gerekiyor. Her gün yeni bir markanın ilimize gelmesi ile elbette hem rekabet ortamının oluşturulması ve tüketicilere çok daha etkin, doğru ve kaliteli ürün sunulması bakımından da oldukça değerlidir. Buna hizmet etmesi babında da açılan bu mağazanın sahiplerini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Giovane Gentile Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şenoğlu da, 1985 yılında perakende ile başladıkları sektörde daha sonra imalata geçtiklerini ifade ederek, "2000'den 2013 yılına kadar yoğun ihracatçı firmaydık. Rusya'da 40 tane olmak üzere Azerbaycan, Amerika ve Almanya'da mağazalar açmıştık. Rusya'daki son krizden sonra mağazaların birçoğu kapandı. Bizde son iki yılda iç piyasaya girdik ve bugün 43'üncü mağazamızı Van'da açtık. Van'da daha önce ürünlerimiz şop bazında zaten satılıyordu. Biz buna inanıyorduk. Yatırımcı arkadaşımıza da güveniyorduk. Van tüketicisi de markamızı zaten biliyordu. Bu nedenle hiçbir risk görmedik, hatta çok mutlu olduk" diye konuştu.

        Giovane Gentile Van Şubesi sahibi Reşit Yaren, altı kardeşle birlikte işe işportacılık yaparak başladıklarını dile getirerek, şu an beşinci mağazalarını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2010 yılından beri Giovane Gentile ürünlerini sattıklarını belirten Reşit Yaren "Müşterilerimiz ürün kalitesini, kombinasyon bütünleşmesini gördükten sonra sürekli talepleri oluyordu. Daha çok çeşit ve daha çok ürün talepleri noktasında bize baskı uyguluyorlardı. Bizde bu talep doğrultusunda böyle bir mağazanın açılmasını uygun gördük" dedi.

        Van'ın doğunun incisi olduğunu da sözlerine ekleyen Yaren, "Yaklaşık 380 kilometre sınırımız olan yanımızda İran ve Nahçıvan'ı da düşünerek bu markamızı getirdik. Bütün hemşehrilerimizi markamızı denemeye ve bir defa da olsa üzerlerinde görmeye davet ediyor, mağazamızın ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        (ATL-MSA-Y)

        31.10.2016 14:36:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler