Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çorum'un En Büyük Sulama Projesinde 15 Bin Dekar Arazi Suyla Buluşacak

        - Çorum ve Alaca Koçhisar Sulamasıyla Hayat Buluyor

        - DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar;

        - "Çorum Tarım Alanında Büyük Bir Atılım Gerçekleştirecek"

        (Fotoğraflı)

        ÇORUM (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Çorum çiftçinin yüzünü güldürüp toprağın verimini katlayacak olan dev proje Çorum Koçhisar Sulaması inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

        DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Çorum'daki en büyük sulama projesi olan Koçhisar Barajı Sulaması Projesi hayata geçtiğinde 75 bin 670 dekar cazibe, 42 bin 680 dekar pompaj olmak üzere toplam 118 bin 350 dekar tarımsal arazinin suya kavuşacağını söyledi. Bu proje ile Çorum tarım alanında büyük bir atılım gerçekleştirileceğini dile getiren Dündar, Koçhisar sulamasının hayata geçirilmesi ile yılda 38 Milyon TL zirai gelir artışı sağlanacağını vurguladı.

        Dündar, "Koçhisar Barajının su kaynağı olduğu projede, 35 bin 900 metre CTP (cam esaslı boru), 37 bin metre HDPE (polietilen boru) 80 metre çelik boru olmak üzere toplam 108 bin 830 metre boru döşenmiştir. 3 adet karayolu geçişi için yatay sondaj yapılmıştır. Ayrıca 314 adet sanat yapısı (vantuz, vana, tahliye, vb.) betonarme ve mekanik imalatları tamamlanmıştır. Çorum ekonomisini can verecek, çiftçimizi güçlendirecek olan projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Çorum'a hayırlı olsun" dedi.

        "Yıl sonuna kadar 25 bin dekar arazi suya kavuşuyor"

        Koçhisar sulamasında tamamlanan imalatlarla 2016 yılı sulama mevsiminde 15 bin dekar tarımsal arazi cazibeli sulamaya açılırken, 2016 yılı sonuna kadar 10 bin dekar alan daha sulamaya açılmak suretiyle toplamda 25 bin dekar tarımsal arazi suya kavuşacak.

        (MMY-BÖ)

        31.10.2016 14:47:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler