Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kelkit ve Şiran'daki genç çiftçilerin koyunları dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'nin Kelkit ve Şiran ilçelerinde Genç Çiftçi projesinden hibe desteğine hak kazanan 4 genç çiftçiye 160 adet Morkaraman cinsi koyun dağıtıldı.

        Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hibe desteğine hak kazanan genç çiftçilere, hayvanları dağıtılmaya başlandı.

        Proje kapsamında ilk tören Kelkit ilçesinde düzenlendi. İlçeye bağlı Deredolu Beldesinden Fadime Daltaban, Kılıçcı köyünden Huri Doğanay Alan ve Bindal köyünden Tuğba Dündar'a 40'ar adet olmak üzere toplam 120 adet Morkaraman cinsi koyun Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından temin edilerek dağıtıldı.

        Koyunların Kelkit Hayvan Pazarındaki dağıtımına Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu ve il, ilçe proje yürütme birimi personeli ile genç çiftçiler katıldı.

        Aynı proje kapsamında Şiran ilçesine bağlı Yedibölük köyünden Alaattin Demir'e 2'si koç 38 koyun olmak üzere toplam 40 baş küçükbaş hayvan dağıtımı da yapıldı.

        Dağıtıma Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Yanar, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Kurtuluş Halep, il, ilçe proje yürütme birimi personeli ile genç çiftçiler katıldı.

        Yalvaç, Kırsal Kalkınma Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında Morkaraman koyunu için hibe desteğine hak kazanan genç çiftçi Alaattin Demir'e hayırlı olmasını temenni etti.

        Proje ile hayvan sahibi olan girişimcin üretimlerinin her aşamasının kontrol altında olacağını belirten Yalvaç, il ve ilçe müdürlükleri olarak üreticilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek projenin Gümüşhane hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni etti.

        (RE-ÖS-Y)

        31.10.2016 15:59:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler