Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane'de kar yağışı

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'de dün gece yarısı gerçekleşen kar yağışının ardından kent merkezinin hakim zirveleri beyaza bürünürken, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerini kar kapladı.

        Şehirde son günlerde düşen hava sıcaklıklarının ardından kent merkezi ve ilçelerde bugün sabaha karşı kar yağışı gerçekleşti.

        İl merkezinin hakim noktası olan bin 850 metre rakımlı Kuşakkaya zirvesi ile Karakaya zirveleri ile Torul ve Kürtün ilçelerinin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, daha etkili gerçekleşen kar yağışının ardından Kelkit, Köse ve Şiran ilçeleri beyaz örtüyle kaplandı.

        Meteoroloji yetkilileri gece en düşük sıcaklığın kent merkezinde 0,8 derece olarak ölçüldüğünü, Perşembe gününe kadar karla karışık yağışlı havanın etkisini sürdüreceğini, hava sıcaklığının ise geceleri sıfırın altına düşeceğini belirtti.

        Yetkililer, bugün gece, Çarşamba ve Perşembe günleri ise zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşların zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

        Karayolları yetkilileri ise Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı, Kelkit-Şiran arasındaki Çilhoroz dağı, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı geçitlerinin ulaşıma açık olduğunu belirterek yola çıkacak vatandaşların araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi.

        (RE-ÖS-Y)

        01.11.2016 09:37:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler