Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç çiftçilere yönelik kurslar sürüyor

        (Fotoğraflı)

        Ali Yıldız

        DÜZCE (İHA) - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, genç çiftçilere yönelik kursların devam ettiğini belirterek bugüne kadar 7 kursun açıldığını ve 87 çiftçinin sertifika almaya hak kazandığını, diğer kursların ise yılsonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

        Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilmekte olan genç çiftçilerin eğitimi çalışmaları sürüyor.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Gümüşova İlçesi Selamlar Köyünde açılan Fındıkta Budama kursunu ardından da Merkez İlçe Nasırlı Köyünde açılan Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele ile Fındıkta Budama kurslarını ziyaret ederek kurs öğretmenlerinden bilgiler aldı.

        Kurslara katılan çiftçilerin kurslar hakkındaki görüşlerini ve taleplerini dinleyen İl Müdürü Harun Kabaoğlu, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında 2016 yılında Düzce'de Bitki Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele, Fındık Yetiştiriciliği, Arı Yetiştiriciliği, Meyve Ağaçlarında Gübreleme, Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Besi Sığırı Yetiştiriciliği, Organik Tarım ve Fındıkta Budama konularında kurslar açılacağını, bugüne kadar 7 kursun açıldığını ve 87 çiftçinin sertifika almaya hak kazandığını, diğer kursların ise yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

        (AY)

        01.11.2016 14:41:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler