Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesi, Körmenlik Mahallesi'ne sulama tesisi yapıyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla ilçesine bağlı Körmenlik Mahallesi'nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi yapıyor.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapımına başlanan sulama tesisi ile Pamukluk Çayı'ndan saniyede 20 litre su çekilerek Körmenlik Mahallesi yerleşim yerinin kuzeyindeki su toplama havuzuna terfi edilecek. Sulama havuzuna çekilen su buradan tarım arazilerine dağıtılacak. Elektropompaj Sulama Tesisi ile Pamuklu Çayı'ndan alınan su daha yüksek yerlere terfi edilebilecek.

        Bir adet motopomp grubu bulunan sulama tesisi projesi kapsamında bir adet 600 tonluk su depolama havuzu yapılacak.

        Çalışmalar kapsamında bugüne kadar bin 860 metre çelik borulu terfi hattı döşenirken, tamamen kayalık zemin olan havuz yeri kazısı da tamamlandı. Sulama tesisi tamamlandığında bin 200 dekar alan sulamaya açılacak, 150 üretici tesisten yararlanacak.

        Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Ağustos 2016 tarihinde yapımına başlanan sulama tesisinin 3 Aralık 2016 tarihine kadar bitirmesinin planladığı bildirildi.

        (KYM-Y)

        01.11.2016 15:26:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler