Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esenler'de "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" Projesi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Esenler Belediyesi, aile bütünlüğünün korunması ve çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmesine yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi" kapsamında annelere yönelik ilk seminer, Çocuk Sokağı'ndaki Esma Biltaci Anne Çocuk Oyun Kampüsü'nde düzenlendi.

        Esenler Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kültür Kenti Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen "Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller" projesi, Türkiye'nin ilk çocuk sokağındaki Esma Biltaci Anne Çocuk Oyun Kampüsü'nde düzenlenen seminerle başladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce organize edilen ilk seminerde Uzman Psikolojik Danışman ve Aile Terapisti Özlem Mumcuoğlu, Esenlerli annelerle bir araya geldi.

        Annelere önemli tavsiyeler

        Mumcuoğlu, seminer boyunca annelere, özellikle beyin gelişiminin yüzde 90'ının tamamlandığı 0-6 yaş arası çocuklara yönelik çok önemli tavsiyelerde bulundu. Çocukları başka bir çocukla kıyaslamanın son derece yanlış bir davranış olduğunu belirten Özlem Mumcuoğlu, "Çocukların kişilikleri 2-4 yaş arasında oluşmaya başlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalı. Çocukla doğru iletişimi kişiliğine olumlu yönde etki edecektir. Onların yanında her şeyi konuşmayın ve üzüntünüzü belli etmeyin. Bu durumda ben kötüyüm, iyi çocuk değilim düşüncesine kapılabilir. Unutmayın çocukların dili duygudur" dedi.

        Teknoloji ürünleri gelişimi etkiliyor

        Mumcuoğlu, çocukların gelişimini olumsuz yönde etkileyen teknoloji ürünlerinin kullanım süreleri konusunda da şu bilgileri verdi: "Erken yaşlarda televizyon ve tablet kullanımına tamamen karşıyız. 0-2 yaş arası çocuklar, televizyon, tablet ve cep telefonu gibi teknoloji ürünler ile bir dakika bile vakit geçirmemeli. 2-6 yaş arasındaki çocuklarda ise 3-4 defaya bölünecek şekilde toplam 1 saati geçmemeli. Televizyonu asla yemek yedirme unsuru olarak görmeyin. Çocuklarınızı teknoloji ile baş başa bırakmayın ve internet kullanımını mutlaka denetleyin."

        TV ve tablet hastalıkları tetikliyor

        Uzun süre televizyon seyretmenin ve diğer teknoloji ürünleri ile vakit geçirmenin çocuklarda obezite, otizm, hiperaktivite bozukluğu ve sara gibi hastalıkları tetiklediğinin altını çizen Mumcuoğlu, sağlıklı ve güvenli gelişecek nesiller için ebeveynlerin çocukları ile oyun kurmaları gerektiğini söyledi.

        Aileleri bilinçlendirerek 0-8 yaş arası çocukların daha sağlıklı ve güvenli gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen Bilinçli Aile Sağlıklı Nesiller Projesi kapsamında Esenlerli annelere yönelik 20 seminer verilecek.

        (HB-MK-Y)

        01.11.2016 15:57:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler