Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MASKİ'nin il genelindeki çalışmaları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün il genelindeki çalışmaları sürüyor.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde yürüttüğü yoğun mesaisi ile vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor.

        MASKİ ekipleri, Akhisar'ın Pekmezci Mahallesindeki cazibeli su kaynağının kuruması üzerine mahalleye yeni sondaj kuyusu açtı. Açılan sondajın devreye alınarak kullanıma sunulması için sondajdan depoya bin 200 metre uzunluğunda terfi hattı çekildi. Ayrıca hattın depoya taşınması için de karayolundan 30 metrelik yatay delgi çalışması gerçekleştirilerek, elektrik tesisatı döşenen kuyunun elektrik aboneliği de alındı. Sondaja ait pompa bağlantısı kısa süre içerisinde yapılarak, Pekmezci mahallesine yeni sondajdan su temin edilecek.

        MASKİ, Balıklı'ya yeni sondaj kazandırdı

        Gördes ilçesine bağlı Balıklı Mahallesinde yeni bir sondaj kuyusu açan MASKİ, mahalleye ihtiyacı olan suyu temin ediyor. MASKİ ekipleri tarafından 160 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusundan saniyede 2,5 litre veriminde su alındı. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan jeoloji ve jeofizik mühendisleri tarafından tamamlanan numune alımının ardından, sudan alınan örnekler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Alp Safa Gökkaya ve MASKİ İlçe Sorumlusu Türker Kesici de Mahalle Muhtarı Nuri Urhan ile birlikte mahallede yürütülen sondaj çalışmasını yakından takip etti. Numune analiz sonuçları doğrultusunda, sondajdan elde edilen suyun mahalleye ait şebekeye bağlanmasıyla mahallede yaşanan yetersiz su sorunu çözüme ulaştırılmış olacak.

        (SC-Y)

        01.11.2016 16:21:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler