Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konak Meclisi'nden 'özgür basın' çağrısı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Konak Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantılarının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde yapılan toplantıda 'basın özgürlüğü' vurgusu yapıldı. Başkan Pekdaş, "15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşadık, demokrasiye sahip çıkmak için şehitler verdik. Darbelere en yüksek sesle tepkimizi gösterelim ama basın özgürlüğünü, insan haklarını ve hukuk devletini de gözardı etmeyelim. Savunmaları alınmadan insanların görevlerinden uzaklaştırılmaları, basının sesinin susturulması yanlıştır. Bilimsel bir akılla yolumuza devam edersek, insan haklarını gerçekleştiren bir ülke oluruz" dedi.

        "Cumhuriyete operasyon manidar"

        Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyona tepkisini de dile getiren Başkan Pekdaş, "Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan baskınla, ömrünü FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecilerin tutuklanıyor olması oldukça manidardır. Bu sürecin biran önce son bulmasını, özgür bireyler olarak özgürlükler ülkesinde yaşamak ve özgürlükler ülkesinde çocuklarımızı büyütmeyi temenni ediyorum" diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Ahmet Karadağ da Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonu kınayan bir açıklama yaptı. Aynı zamanda Konak Kent Konseyi Başkanı olan CHP Meclis Üyesi Hamit Mumcu da söz alarak, gözaltı kararlarını eleştirdi. Mumcu, "Laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin vazgeçilmezlerinden ve insan haklarının korunması için gazetecilik çizgisinden hiç ödün vermeyen demokrasinin savunuculuğunu yapan Cumhuriyet Gazetesi üzerindeki baskıları kınıyorum. Ve diyorum k; 'Cumhuriyet gücünü okurlarından alır" dedi.

        Meclis gündem maddelerinin de görüşüldüğü toplantıda Konak Belediyesi'nin Kasım ve Aralık ayı teması da oylandı. Oy birliğiyle kabul edilen önerge doğrultusunda Kasım ve Aralık ayı temasının 'Kentte Tarih Var' olarak belirlenmesine karar verildi. Kabul edilen tema çerçevesinde Kasım ve Aralık aylarında, düzenlenecek etkinliklerde 'Kentte Tarih Var' temasına vurgu yapılacak. Ayrıca iki ay boyunca yapılacak tüm resmi yazışmalarda tema logosu kullanılacak.

        (MY)

        02.11.2016 10:00:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler