Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Göllüce, Başkan Görmez ile güldü

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Torbalı'nın Göllüce Köyü'nde yıllardır devam eden arazi anlaşmazlığı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez' in yoğun çabası ve 222 dekarlık mera alanını satın almasıyla son buldu. Köydeki 135 haneye ise oturdukları evlerin tapusu verilecek.

        Beş bin küçükbaş hayvanın bulunduğu köyde aileler tam bir bayram sevinci yaşarken, Belediyenin satın aldığı arazinin tapusu köy kahvelerine asıldı.Torbalı Göllüce Köyü'nün arazi sorunu Cumhuriyet öncesine dayanıyor. Evliyazade ailesinin Osmanlı İmparatorluğu döneminde tapusunu aldığı 250 haneli Göllüce Köyü'nde 135 ailenin ise tapusu yoktu. Bu evlerin önemli bir kısmı Evliyazade ailesine ait arazilerin üzerinde yapıldığı öne sürülüyordu.

        Evliyazede ailesi Göllüce Köyü'ndeki 1.200 dekarlık alanı Defne tarım şirketine satınca, şirket yeni sahip olduğu arazileri tel örgülerle çevirip köy halkının özel mülklerine girişini engelledi. Çoğunluğu hayvancılık ve tarımla geçinen köylüler bu duruma tepki gösterdi. 100 yıldır kullandıkları meraların hazineye ait olduğunu öne sürdüler.

        Sorunun kamuoyunda ve ulusal basında geniş biçimde tartışılmaya başlanılmasıyla Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez devreye girdi. Önce köylülerle daha sonra şirket yetkilileriyle görüşen Başkan Görmez, 135 ailenin tapusunun şirket yönetimince köylülere verilmesini istedi. Defne Tarım'ın bunu kabul etmesiyle Göllüce halkı rahat nefes aldı.

        Torbalı Belediyesi 222 dekarlık alanı satın aldı

        Bütün köyün ortak biçimde kullandığı 222 dekarlık sulak alanı ise Torbalı Belediyesi Defne Tarım Şirketi'nden satın aldı. Tapunun Torbalı Belediyesi'ne geçtiğinin duyulması üzerine köyde büyük bir sevinç yaşandı. 1.200 kişinin yaşadığı Göllüce'de şimdi yüzler gülüyor.

        "Bu sorunu ancak Adnan Başkan çözerdi"

        Göllüce Köyü Muhtarı Metin Teker, 100 yıllık sorunu çözen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'e teşekkür ediyor. Teker , kendi topraklarında kiracı konumundan kurtulduklarını belirterek şunları söyledi" "Şayet Belediye Başkanı'mız Sayın Adnan Yaşar Görmez bu araziyi satın almasaydı ilgili şirket köylünün mera alanına ulaşımını da engelleyen bölgeyi tel örgüyle çevirecekti. Burası köy için son derece hayati bir alan. Hayvanlarımızı otlattığımız ve ağılların bulunduğu geniş bir arazi. Burası elimizden gitseydi temel geçim kaynağı hayvancılık olan köylülerimiz perişan olacaktı. Belediye Başkanı'mız zamanında çok önemli bir hamle yaptı. Özellikle köyde yok olma noktasına doğru sürüklenen hayvancılık yeniden canlanmaya başladı "

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in girişimiyle rahat bir nefes alan Göllüceliler de büyük bir sevinç hakim. Başkan tarafından satın alınan arazinin tapusunu köy kahvesinin girişine asan köy halkı, halen işlemleri devam eden 135 tapunun köylüye verileceği günü bekliyorlar.

        (MY)

        02.11.2016 12:07:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler