Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Değirmenaltı Caddesi'nde kararı esnaf ve mahalle sakinleri verdi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan Değirmenaltı Caddesi üzerinde uygulanacak kaldırım ve esnaf alanı sınırları ile ilgili esnaf ve mahalle sakinleri ile görüşürken, oy birliği ile alınan kararda kaldırımın 2 metre 60 santimetresi yayalara geri kalan kısmı ise esnaflara tahsis edilmesine karar verildi.

        Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Değirmenaltı Mahallesi esnafı ve mahalle sakinleri ile Kilim Simit Sarayı'nda bir araya geldi. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Berkay Çakır ve Telat Akköse, Değirmenaltı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Güneş ile Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Lütfü Çebi ve basın mensuplarının da katıldığı toplantıda Başkan Eşkinat Değirmenaltı Mahallesi sakinlerinin karşısına iki proje ile çıktı.

        "Kaldırımlarımızda vatandaşlarımız içinde 2 metre 60 santimetrelik yürüyüş alanı bıraktık"

        Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Değirmenaltı Caddesi üzerinde yapılan yenileme çalışmasının ardından kaldırımlarda esnafa ayrılacak yer ile ilgili önerilerde bulunan Eşkinat, "Bizler Değirmenaltı Caddemizi yenileyerek modern bir görünüme soktuk. Kaldırımlarımızda vatandaşlarımız içinde 2 metre 60 santimetrelik yürüyüş alanı bıraktık. Kaldırımlarımız yol şeklinden dolayı her yerde eşit değil. İki seçeneğimiz var. Ya tüm esnafımıza eşit şekilde kaldırımlarda kullanmak üzere yürüyüş yolu dışında 1 metre 60 santim yer bırakacağız ya da 2 metre 60 santim yürüyüş yolu dışında kalan alanı esnafımızın kullanımına açacağız. Siz kararı vereceksiniz bizler de bu karara sadık kalacağız." dedi.

        "Ne yayaların 2.60'lık yürüyüş yolu ne de esnafımız için ayrılan yer başka birileri tarafından işgale uğramayacak"

        Önemli olanın ortak karar verilmesi gerektiğinin altını çizen Eşkinat, "Ben sizlerden burada ortak bir karar alıp hepimizin içine sinerek ayrılmamızı istiyorum. Bu yolu esnafımız, siz değerli vatandaşlarımız, öğrencilerimiz kullanacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Ne yayaların 2.60'lık yürüyüş yolu ne de esnafımız için ayrılan yer başka birileri tarafından işgale uğramayacak. Bizler bizzat denetimlerini yapacağız." diye konuştu.

        Yürüyüş Yolu dışındaki alanı esnaf kullanacak

        Karşılıklı görüş alışverişleri sonunda yapılan oylamada Değirmenaltı Caddesi'ndeki kaldırımlarda 2 metre 60 santim yürüyüş yolu dışında kalan alanın esnafın kullanımına açılmasına, kullanıma açılan alandan esnafın kullandığı kadar işgaliye ödemesi yapmasına oy birliği ile karar verildi.

        "Bu şehir daha da güzelleşecek"

        Alınan karar sonrasında son sözü söyleyen Başkan Eşkinat, "Değirmenaltı Caddesi'nde yapacağımız uygulamada kimsenin aklında bir şüphe kalmaması için yaptığımız toplantıya katılan herkese teşekkür ederim. Değirmenaltı Mahallesi Süleymanpaşa'nın vitrin mahallerinden biri ve artık daha da güzel olacak. Önümüzdeki yıl Değirmenaltı Deresi'nin iki tarafında yeşil alan çalışmaları da yapacağız. Bu mahalle, bu şehir daha da güzelleşecek" ifadelerini kullandı.

        (YG-MEF-Y)

        02.11.2016 17:09:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler