Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karşıyaka'da 'Köylü Pazarı' bereketi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Üreticiyi desteklemek ve kırsalda kalkınmayı sağlamak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı'da 'Köylü Pazarı' kurdu.

        Yerelde kalkınmayı sağlamak için tarımı ve üreticiyi projeleriyle destekleyen Karşıyaka Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Daha önce Ödemiş'teki üreticilerden patates alarak ve 25 kooperatiften alınan ürünlerle Kent Koop Gıda Market'i kurarak üreticiye ve tarıma katkı sunan belediye, bu kez de Köylü Pazarı kurdu. Bostanlı'da hizmete açılan pazar, vatandaşların alın teri üretimlerini, tüketicilerle buluşturdu. Bostanlı Vilayetler Evinin karşısında yer alan pazarda, Karşıyaka'nın ve komşu köylerin üreticileri tezgah açtı. Hafta boyunca müşterilerini ağırlayan pazar, kaliteli ve hesaplı ürünleriyle Karşıyakalıların da yüzünü güldürdü. Projelerin devam edeceğini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yerel kalkınmanın temelinin tarım olduğu inancıyla hizmetlerimizi sürdürüyor, hem köylülerimize gelir kapısı sağlamak hem de Karşıyakalıları yerli ve doğal ürünlerle buluşturmak için çalışıyoruz. Köylü Pazarı, her gün çevre halkına hizmet edecek. Bizler de üreticiye olan katkımızı her fırsatta sunacağız" dedi.

        (HG-Y)

        03.11.2016 10:44:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler