Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eleşkirt'te çiftçilere uygulamalı eğitim

        (Fotoğraflı)

        Necmettin Eroğlu

        AĞRI (İHA) - Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde çiftçilere yönelik 'Sığırlarda Yetiştirme Hastalıkları Eğitimi' semineri verildi.

        Erzurum DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu tarafından düzenlenen seminer, Zeliha Oruç Konferans Salonunda yapıldı. Burada konuşan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selvinaz Yakan, seminerin Kalkınma Bakanlığı Erzurum DAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edildiğini ve Eleşkirt Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu ve Eleşkirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ortaklaşa yürüteceğini söyledi. Her hafta 10 çiftçiye eğitim verileceğini ifade eden Yakan, eğitimlerin üç gün devam edeceğini ve 28 Aralık 2016 tarihinde sona ereceğini kaydetti. Eğitime katılan çiftçilere yönelik 29 Aralık 2016 tarihinde değerlendirme sınavı yapılacağını belirten Yakan, yapılan sınavda başarılı olan çiftçilere katılım sertifikası verileceği ve 30 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan sertifika ve ödül töreninde sınavda birinci olan çiftçinin iki cumhuriyet altını, ikincinin bir cumhuriyet altını ve üçüncünün de gram altınla ödüllendirileceğini söyledi.

        Eleşkirt Sağlık Lisesi Tiyatro Grubu öğrencilerinin gösterisinin ardından, Yrd. Doç. Dr. Zeki Şahinler, Yrd. Doç. Dr. Alper Çağlayan ve öğretim görevlisi Yücel Demir'in ilk dersleri ile eğitimlere başlandı.

        Seminerlerin tanıtım toplantısına Ağrı Vali Yardımcısı Ejder Demir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Tahir Belde Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları, İlçe Emniyet Amiri Ogün Evci, İlçe Tapu Müdürü Rıdvan Aydınlı, Eleşkirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Dursun, Eleşkirt Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Baran Vural, mahalle ve bazı köy muhtarları, STK temsilcileri, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.

        (MSA-Y)

        03.11.2016 11:26:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler