Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Afyonkarahisar erik üretiminde Türkiye'de 13. sırada

        (Fotoğraflı)

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğü Dr. Mehmet Akyol, Afyonkarahisar'ın erik üretiminde Türkiye'de 13. sırada olduğunu belirtti.

        Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Dr. Akyol, hazırlanan istatistiki verilerin Türkiye'de, bitkisel üretime ait tarımsal alan, üretim miktarı, ağaç sayıları, verim bilgileri ile gübre, tarımsal ilaç, organik tarım, tarımsal alet ve makine sayılarına ilişkin istatistikler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB)'nın il ve ilçe müdürlüklerinden derlenen bilgilere göre yapıldığını aktardı. Dr. Akyol, Afyonkarahisar'ın erik üretiminde Türkiye'de 13. sırada olduğunu ifade eden şunları söyledi:

        "2015 yılı geçici verilerine göre, Afyonkarahisar'daki erik üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 23,6 azalarak 5 bin 495 ton olarak gerçekleşmiş olup Afyonkarahisar, bu üretim miktarı ile Türkiye üretiminin yüzde 2'sini karşılamaktadır. Afyonkarahisar, en fazla erik üretimi yapan 13. il konumundadır. 2015 yılı geçici verilerine göre kentte erik üretiminin en fazla olduğu ilçeler sırasıyla Sultandağı, merkez ilçe, Çay, Dinar, Başmakçı, ve Bayat'dır. Afyonkarahisar ilinde, erik üretiminde ağaç başına ortalama verim en fazla 60 kg ile Emirdağ ilçesinde, en az 15 kg ile Dazkırı ilçesindedir" dedi.

        (GC-

        03.11.2016 12:11:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler