Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gördes'in Kuyucak Mahallesi'ne yeni sondaj kuyusu

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Gördes'in Kuyucak Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların taşıma suyu çilesine son vermek için sondaj kuyusu açtı.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır süregelen içme suyu sorunlarını ortadan kaldırmak için adımlar atıyor. Bu kapsamda, Gördes'in Kuyucak Mahallesi'nde demir oranı yüksek olduğu için içme suyu olarak kullanılamayan sondajın yerine yeni bir kuyu açıldı. Mahallenin farklı bir noktasında, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekiplerin açtığı sondajda suya 100 metre derinlikte ulaşıldı. Saniyede 4 litre verime sahip sudan alınan numuneler analiz için halk sağlığı merkezine gönderildi. Sondaj çalışmasına Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Alp Safa Gökkaya ve MASKİ Sorumlusu Türker Kesici de katıldı. Numuneden olumlu sonuç gelmesi durumunda Kuyucak mahallesinin içme suyu sorunu ortadan kalkmış olacak. Olumsuz bir sonuç gelmesi durumunda ise açılan sondaja arıtma tesisi kurulması planlanıyor.

        (AY-Y)

        03.11.2016 13:02:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler