Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkından sonbahar manzaraları

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Yeşilköy köyü sınırları içerisinde bulunan ve Örümcek Ormanları ile komşu olan Çağlayandibi Şelalesinde çalışmalar tamamlandı.

        İlçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve Örümcek Ormanları yolundan 150 metre yürüme ulaşılan şelalede Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ahşap giriş binaları, 150 metre uzunluğunda taş kaplamalı yürüyüş yolu, köprü ve teras yapımı tamamlandı.

        Sonbahar mevsiminde yağan yağmurların da etkisiyle artan su miktarıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunan şelale, ormanlık alanda olması nedeniyle sonbahar mevsiminde bölgede yaşanan renk cümbüşünden de etkilendi.

        Fotoğrafçılar ve doğaseverler tarafından yılın 4 mevsimi yoğun ilgi gören şelalede sosyal donatıların yapılması, ulaşımı sağlayan yolun Yeşil Yol kapsamında betonla kaplanması ve ulaşımın kolaylaşmasının ardından ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.

        Köyün Gücükdene mevkiinde yer alan ve yaklaşık 25 metreden dökülen Çağlayandibi Şelalesi etrafındaki 17,29 hektarlık alanla birlikte tabiat parkı olarak ilan edilmişti.

        (RE-ÖS-Y)

        03.11.2016 13:19:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler