Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçka'ya 35 milyon TL'lik yatırım

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Trabzon'un Maçka ilçesinde 35 milyon TL'ye yapılması planlanan Beşyıldız Kentsel Dönüşüm projesi şekilleniyor.

        Trabzon'un Maçka ilçesinde Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın projeleri arasında yer alan Beşyıldız Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor. Beşyıldız Konutları sahipleri ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Başkan Koçhan, 30 yıllık bir geçmişe sahip olan Beşyıldız konutlarının riskli bina konumunda bulunduğunu söyledi.

        Başkan Koçhan, "Riskli bina ilan edilen yapıların boşaltılması gerekiyor. Yapılan beton incelemelerde 25 çıkması gereken beton, 8 mukavette çıkıyor. Bu binanın nasıl ayakta durduğunu anlamak mümkün değil. Bu yüzden Beşyıldız konutları için yeni bir çalışma yaparak, 300 konut olacak şekilde yeni bir alan yapıyoruz. Toplam maliyeti 35 milyonu bulacak bir proje ortaya çıkacak. Bu alanda sizlere asansörü, otoparkı, çevre düzenlemesi, mantolaması ile daha modern şekilde yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Kaçıncı katta hangi cepheye bakan daireniz varsa yeni binalarda aynı şekilde dairenizin sahibi olacaksınız. Hiçbir vatandaşımızı da mağdur etmeyeceğiz" dedi.

        Projede otoparkın da yapılacağını belirten Başkan Koçhan, "İnşaata başladığımız andan itibaren en kısa sürede inşatları tamamlayıp bina sahiplerine teslim edeceğiz. Yapılan çalışma sonunda otopark yapılarak ilçemizin otopark sorununu da azaltacağız. İlçemizde örnek bir proje olacak bu çalışmamız sayesinde daire sahiplerinin büyük avantajları olacak. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        (OK-ÖS-Y)

        03.11.2016 14:19:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler