Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir organ bağışında başarılı

        (Fotoğraflı)

        Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de Organ Bağış Haftası nedeniyle Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Koordinatörlüğü yetkilisi Emine Ekinci Balıkesir'in organ bağışı noktasında başa oynadığına dikkat çekerek ilk sıralarda olduğunu ifade etti.

        Tüm Türkiye'de 3-9 Kasım tarihleri arasından kutlanmakta olan Organ Bağış Haftasında farkındalık oluşturmak amacıyla Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü tarafından Karesi AVM'de gün boyu bir çok etkinlik düzenlendi. Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğü yetkilisi Emine Ekinci yaptığı açıklamada " Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Doku Nakil Koordinatörlüğünde Dr. Mehmet Suluoğlu ile beraber çalışıyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası içinde bulunuyoruz. Organ bağışı ile ilgili insanlarda farkındalık yaratmak amacıyla bu hafta içinde bir çok etkinlik düzenleyeceğiz. Biz organ nakil koordinatörlüğü çalışanları vefat eden ve organ bekleyen aileler arasında bir köprü oluşturuyoruz hissi anlamda. Birilerinin hayatına dokunmak değiştirmek bizleri motive ediyor. 18 yaşını doldurmuş akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir. Hastanın hastaneye girişinden, ölüm haberini ailesine verene kadar geçirdiği süreçte bir güven oluşturduysak eğer, her şeyin yapıldığına eğer hasta yakını inandıysa organlarını bağışlıyorlar. İşin özü güven bunu hissettiği zaman aile yakını organ bağışına izin veriyor. 2015 yılında hastanemizde 28 beyin ölümü ve 12 donörümüz var. 2016 yılında ise şuana kadar 24 beyin ölümü tespitimiz yine 12 donörümüz var. Geçen yılki rakamları yakaladık hemen hemen. Geçen yıl 1367 adet organ bağış formu düzenlendi ve son verilere göre yaşarken bağış konusunda ilk ondayız" dedi.

        Herkesi organ bağışına davet ediyoruz.

        Organ bağışı konusunda sürekli çalıştıklarını ifade eden Ekinci "Organ bağışı konusundaki eğitimlerimiz yıl başından sonuna kadar temposu hiç düşmeden devam ediyor ve gittikçe artan bir seviyeye ulaşıyor. Hizmet içi eğitimler ve diğer kurumlara , lise dengi okullara ve halk eğitimleri veriyoruz. Herkesi organ bağışına davet ediyoruz. Çünkü bu çok önemli hayatınızı kaybettikten sonra bedeninizle ilgili kararı ailemizle mutlaka paylaşmamız ve bu konuda pozitif düşünüyorsak bir kart sahibi olmanın hiç bir zararı yok ve bu çok önemli. Batılı bozmak adına çok özverili bir şekilde çalışıyoruz, ben 2008 sonunda başladım organ nakil koordinatörlüğünde, o zamanlardan bu günlere çok yol kat edildi. Şuan da biz Türkiye'de dereceye girdiysek geçmiş yıllarda yapılan çalışmalar ve verilen büyük emekler vardır" şeklinde konuştu.

        (OF-

        03.11.2016 16:20:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler