Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kale; "Bir bağış bir hayat demektir"

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - İncirliova Kaymakamlığı, İncirliova Belediyesi ve İncirliova Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle organ bağışının teşvik edilmesine ilişkin "Bir Bağış, bir hayat demektir" konulu bir konferans düzenlendi.

        İlçedeki resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan personellerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta Organ Bağış Uzmanı Hemşire Hanife Kaçmaz katılımcılara organ bağışının önemi hakkında bilgiler verdi.

        Konferans sonrası bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; "Binlerce vatandaşımız organ nakli beklemektedir. Ve maalesef her yıl onlarca vatandaşımıza organ nakli yapılmamasından dolayı yaşamlarını kaybetmektedir. Organ bağışını insani bir sorumluluk olarak görmemiz gerekmektedir. Dinimiz organ nakline müsaade etmektedir ve Maide Suresi'nde de belirtildiği gibi 'Her kim bir hayat kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur' denilmektedir. Bu nedenle gerek kurumsal bir kimliğe sahip olan İncirliova Belediyesi olarak gerek ise şahsım adına organ bağışı kampanyasını destekliyorum" şeklinde konuştu.

        Kale; "İlk İşim Bağış Yapmak Olacak"

        Konferans sonrası Türkiye Jeotermal Belediyeler Birliği tarafından düzenlenecek olan bir toplantı için il dışına çıkacağını belirten İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova'ya dönüşünde ilk işinin organ bağışı kampanyasına katılarak organlarını bağışlamak olacağını söyledi.

        (MB-Y)

        04.11.2016 09:36:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler