Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıgöllü üreticilere ceviz fidanı dağıtıldı

        - Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarım Hizmetleri Şube Müdürü Nedim Zurnacı:

        - "Manisa genelinde 93 bin adet ceviz, badem ve zeytin fidanı dağıtıldı"

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında Sarıgöl'de çiftçilere düzenlenen törenle 1134 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

        Sarıgöl Belediyesi önünde düzenlenen törene Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Şube Başkanı Nedim Zurnacı, Ziraat Mühendisleri Şadan Aslan, Sultan Gemici, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Koordinasyonu Akif Kılıçaslan ile çok sayıda çiftçi katıldı.

        Törende konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Nedim Zurnacı, Manisa'nın 11 ilçesinde 93 bin adet ceviz, badem ve zeytin fidanı dağıtımın gerçekleştiğini belirterek, "11 ilçenin 206 mahallesindeki 684 çiftçimize 93 bin adet ceviz, badem ve zeytin fidanı dağıtımını yaptık. Meyve yetiştiriciliği proje kapsamında Demirci, Sarıgöl, Gördes ve Selendi ilçelerimizde 100 adet sera çiftçilerimize yüzde 75'i Manisa Büyükşehir Belediyesi destekli, yüzde 25'i çiftçilerin katkıları ile sera kazandırılmaya başlandı. Bal üreticilerine destek olarak da anaç arı için 300 çiftçimize anaç arı desteği yapıldı." dedi.

        "Belediye sadece yol, kaldırım yapan kurum değildir"

        Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ise ceviz fidanı dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, belediyelerin sadece yol, su, kaldırım gibi çalışmaların içinde olmadığını belirtti. Başkan Selçuk şunları söyledi: "Sarıgöl Belediyesi olarak ilçemizin en büyük geliri olan üzüm üreticilerine destek olmak için iyi tarım uygulamaları başlattık. Bu arada mahallelerimizde sera, ceviz, zeytin ve badem fidanlarının çiftçilerimize dağıtımı yapıldı. Bu kriterler sadece bizimle olmuyor. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ziraat odası ile görüşler alınarak destekler verilmektedir. Amacımız hem ilçemiz hem de çiftçilerimiz kalkınsın."

        (VS-SC)

        04.11.2016 12:26:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler