Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvacık'ta '15 Temmuz Milli İradeye Saygı' fotoğraf sergisi

        (Fotoğraflı)

        Murat Yüksel

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Ayvacık İlçesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından 15 Temmuz darbe kalkışmasında objektiflere yansıyan 40 fotoğraf karesinden oluşan '15 Temmuz Milli İradeye Saygı' sergisi açıldı.

        Ayvacık Belediyesi Yazlık Düğün Salonu'nda gerçekleşen serginin açılışına Ayvacık Kaymakamı Dr. Salih Gelgeç, Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Engin, Ayvacık AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından hazırlanan '15 Temmuz Milli İradeye Saygı Sergisi' Ayvacık Belediyesinin katkılarıyla vatandaşların ziyaretine açıldı. Sergide 15 Temmuz gecesi milli iradeye ve demokrasiye yönelik olarak yapılan darbe girişimi sırasında objektiflere yansıyan fotoğraf kareleri yer aldı. 15 Temmuz şehitlerini ve o gece milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülen vatandaşları unutturmamak için düzenlenen sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

        Serginin açılışında konuşan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, "15 Temmuz darbe teşebbüsünde halkımızın gösterdiği dirençle gurur duyuyoruz. O gece bütün dünyaya bir demokrasi dersi verildi. Bu milletin tanklara, uçaklara, ağır silahlara karşı nasıl dik durduğunu tüm dünya gördü. Buradan 15 Temmuz demokrasi şehitlerini rahmetle anıyorum" dedi.

        (MY-GD)

        04.11.2016 14:55:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler