Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Süleyman Özkan: Koruma altındaki evlerin harabe görüntüsü şehrin estetiğini bozuyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, itirazlar sonucu tescilli ev sayısının 100'den 28'e indirildiği bildirildi.

        Simav'da koruma altına alınan yapıların, ilçenin görüntüsünü bozduğunu belirten Belediye Başkanı Süleyman Özkan, söz konusu evlerin Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayının ardından sırasıyla restore edeceğini ifade etti.

        Özkan, "Tabiat ve Kültür Varlıkları ile ilgili olarak koruma, ilk kez 1906 yılında 'Asar-ı Antika Nizamnamesi' adı altında çıkarılan kanun, 1988 yılındaki 2563 sayılı kanunla değiştirilmişti. Simav'da koruma altına alınan evler 3 kategoride değerlendirildiğinden, restorasyon çalışmaları bu doğrultunda yapılacak.Anıtlar Yüksek Kurulu, korunması gereken tabii ve kültür varlıklarının restorasyon veya yeniden imarıyla ilgili karar verecek tek mercidir.Bu sebeple elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.İlçemizdeki bu harabe görüntülerinden kurtulmak istiyoruz. Koruma altına alınan evlerin duvarlarına, can ve mal kaybını önlemek için 'dikkat bu binaya yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır' levhaları astık" dedi. (MEİ-EFE)

        04.11.2016 15:43:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler