Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Varto İmam Hatip Anadolu Lisesinde başkanlık seçimi

        (Fotoğraflı)

        Fatih Çelik

        MUŞ (İHA) - Muş'un Varto İmam Hatip Anadolu Lisesinde başkanlık seçimi heyecanı yaşandı.

        Varto İmam Hatip Anadolu Lisesinde 15 öğretmen ve 172 öğrenci sandık başına gitti. Başkanlık için 3 öğrencinin yarıştığı seçimde, okulun müdür yardımcısı Mesut Özer kurul başkanlığı yaptı. Günler öncesinde propaganda çalışmalarına başlayan Haşim Taş, Ferhat Çelik ve Serhat Yıldız'ın yarıştığı seçimler büyük çekişmeye sahne oldu. 172 oyun kullanıldığı seçimlerde 4 oy geçersiz sayıldı. Geçerli oylardan 68'ini alan Ahmet Taş, okul meclis başkanlığına seçilirken, Ferhat Çelik 57 ve Serhat Yıldız ise 46 oy alarak başkan yardımcılıklarına seçildiler.

        Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abdulhalik Sever, seçimlerin demokrasi eğitimleri ve okul meclisleri projesi çerçevesinde demokrasi kültürü ve bilincini geliştirebilme amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge kapsamında yapıldığını söyledi. Adaylık müracaatının ardından öğrencilerin güvenlik araştırması yaptıklarını belirten Sever; "Öğrencilerimizin güvenlik araştırmaları sonucunda herhangi bir disiplin suçu işlemedikleri gözlendikten sonra adaylıkları kabul edilerek, bir hafta içerisinde adaylıkları okulun çeşitli yerlerinde ilan edildi. Öğrencilerimiz okul içinde ve dışında çalışmalarını sürdürdüler. Aday olan 3 öğrencimiz, yapacakları işler hakkındaki vaatlerini kendi arkadaşlarına anlatarak kazanmalarını sağlamak üzere çalışmalarda bulundular. Daha sonra yapılan seçimlerde en fazla oyu alan Haşim Taş, okul meclisi başkanlığına seçildi" dedi.

        Okul meclisi başkanlığına seçilen Haşim Taş ise, arkadaşlarına layık olmaya çalışacağını kaydetti.

        (FÇ-MSA-Y)

        04.11.2016 15:43:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler