Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Palyatif Bakım Servisi ve 6 yataklı Yoğun Bakım Merkezi törenle açıldı

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Hendek Devlet Hastanesi 6 yataklı 1. Basamak Yoğun Bakım Merkezi ile 10 yatıklı Palyatif Bakım Servisi düzenlenen törenle açıldı.

        Törene, Vali Hüseyin Avni Coş, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AKP İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri katıldı. Açılış töreninde Hastane Yöneticisi Op. Dr. Celalettin Akyol, hastanede verilen hizmetler ve çalışmalarla ilgi Vali Coş'a ve katılımcılara bilgi verdi.

        Palyatif Bakım Servisi'nin önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekretere Doç. Dr. Sağlam, "Bugün burada önemli bir hizmet birimini resmi olarak açıyoruz. Tıbben başka yapılabilecek bir şeyin olmadığı hastalarımıza burada bakıyoruz. Palyatif bakım aynı zamanda hastalara psikolojik destek sağlıyor. Bugün burada aynı zamanda 6 yataklı 1. Basamak Yoğun Bakım Merkezini de açacağız. Kendimiz sorgulayarak hizmet alanımızı ve imkanlarımızı genişletmeye çalışıyoruz. Bu hizmetin burada yapılmasını temin eden Bakanlığımıza, çalışan arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum." dedi.

        Genel Sekreter Sağlam'ın konuşmasının ardından Vali Coş, yapılan hizmetleri ve ülke gündemini değerlendirdi. Vali Coş "Çok önemli bir hizmet biriminin açılışını yapacağız. Bunu hizmeti en iyi ihtiyacı olan vatandaşlarımız bilir. Hendek Devlet Hastanesi yeni, modern Avrupa ülkelerinin birçoğunda olmayan bir standarda sahip. Hasta sayısına göre kişi başına düşen yer yaklaşık 200 metre. Beş yıldızlı otellerde bile kişi başına 65-70 metre kare düşüyor. Ülkemizin bu gibi hizmetlerle nereden nereye geldiğini hep birlikte görüyoruz. Burada bunun üç misli bir alan var. Bu da devletimizin en başta gücünü gösteriyor. Belli bir yaşın üzerinde olan vatandaşlarımız iyi hatırlarlar böylesi hastaneler birçok il merkezinde bile yok. Bu Türkiye'de Hendek'e özgü bir durum değil, hemen her yerde manzara böyle. Ülkemizin nereden nereye geldiği ortadadır. Atatürk'ün dediği gibi 'Vatanını en çok seven görevini en iyi yandır' anlayışı ile görevini yapanlara saygı duyuyor ve teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, bu hastanenin yapılmasında, bu hastanenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere başta sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak herkese teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz, hepsinden Allah razı olsun." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Palyatif Bakım Servisi ve 1. Basamak Yoğun Bakım Merkezi'ni açılışı yapıldı. Vali Coş, Palyatif Bakım Servisi'ndeki hastaları tek tek ziyaret ederek serviste incelemelerde bulundu.

        (BB)

        05.11.2016 11:10:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler