Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaçanta'dan sokak köpekleri önerisi

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Çevre Orman Bakanlığı'nın katkılarıyla Kars'ta ek bir hayvan barınağının yapılacağını belirtti.

        Karaçanta, Kars'ta başıboş hayvanların çevreye verdiği rahatsızlığın farkında olduklarını, mevcut barınakta yaklaşık 500 tane köpeğin bulunduğunu ifade etti.

        Hayvan barınağında gerekli temizliğin ve hassasiyetin gösterildiğinin altını çizen Başkan Karaçanta, "Kars'ta bir hayvan barınağımız var hayvan barınağı tabii ki karşı şartlarına göre yeterli mi kesinlikle yeterli değil ama biz oradaki gerekli çalışmaları, temizliği, barınan hayvanların daha rahat edebilmesi için, daha sağlıklı ortamlarda yaşayabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Çevre Orman Bakanlığı'nın katkılarıyla orada bir hayvan barınağı yapılması gündemde. Onunla da ilgili bütün işlemleriniz tamamlandı. Allah nasip ederse 2017 yılı içerisinde yanına ek bir hayvan barınağı da yapılmış olacak" dedi.

        "Köpeklere küpe takılsın"

        Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, sokak köpeklerinin artışını önlemek adına yeni bir uygulamaya geçilebileceği önerisinde bulundu.

        Bu öneride köpeklerin buzağılarda olduğu gibi küpelenmesinin ve bu sayede kime ait olduğunun tespit edilmesinin mümkün olduğuna dikkat çeken Başkan Karaçanta, "Bilindiği üzere hayvanlarda küpe olayı var. Bu durumun köpeklerde de uygulanması oldukça isabetli olacaktır. Nasıl ki köydeki buzağıya küpe takıyorsa bu uygulamayı köpeklerde de gerçekleştirmemiz gerekiyor. Köpeğin kimin olduğu belli olmalı ki artan sayının önüne geçilebilsin veya sorumluları tespit edilebilsin" diye konuştu.

        "Köyler kontrol altına alınmalı, kısırlaştırmalar üzerinde durulmalı"

        Kars Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra sokak hayvanlarıyla ilgili gördüğü bir manzara karşısında çok üzüldüğünü hatırlatan Başkan Karaçanta, "Bakınız size görevdeyken karşılaştığım ve çok üzüldüğü bir şey anlatayım. Bize hangi köyden olduğu tespit edilemeyen ve doğaya bırakılan köpeklerin bir haberi geldi ve alana gittiğimizde 24 tane köpeğin birbirine bağlanmış çölün ortasında bırakılmış olduğunu gördük. Tabii bunlar birbirine bağlı olduğu için o kapışmaları esnasında 4 tanesi ölmüştü. Biz gittiğimizde gerisini kurtardık ama ne yazık ki bunların sorumlularını bulamadık. Şu anda mevcut barınağımızda bildiğim kadarıyla 500 tane köpek var ve bunların sayıları her geçen gün artıyor. Sizler de takdir edersiniz ki hayvanların üremesi çok fazla oluyor. Dolayısıyla bunun önüne geçebilmek için köyleri kontrol altına almamız lazım ve kısırlaştırmanın üzerinde durmamız lazım" şeklinde konuştu.

        (IÇ-AA-Y)

        05.11.2016

        05.11.2016 13:17:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler