Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal Belediyesi 2016 Atatürk Kupası Satranç Turnuvası start aldı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kuş

        İSTANBUL (İHA) - 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Kartal Belediyesi tarafından 'Atatürk Kupası Satranç Turnuvası' düzenlendi. Bu yıl 5'incisi düzenlenen turnuvada 18 yaş altı 350 satrançsever kıyasıya mücadele etti.

        Kartal Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 5'incisi organize edilen 'Kartal Belediyesi 2016 Atatürk Kupası Satranç Turnuvası' start aldı. 4 kategoride 18 yaş altı 350 yarışmacının katıldığı turnuva, yarın oynanan final müsabakaları ile sonuçlanarak dereceye girenler Kartal Belediyesi tarafından ödüllendirilecek.

        "Çocuklarımızın satranç oyununu öğrenmesi çok önemli"

        Turnuvanın açılışına katılan Kartal Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yeşilyurt, "Satranç ve briç, biliyorsunuz son yıllarda çok önemli bir hale geldi. Hatta olimpiyat dalı haline getirildi. Biz de Kartal'da belediye başkanımızın göreve geldiği yıldan itibaren satranç konusunda çok önemli çalışmalar yaptık. Bununla ilgili birim oluşturarak görevlendirmeler yaptık. Hatta Kartal Belediye Spor bünyesinde de bir satranç kulübü oluşturduk. Dolayısıyla bizim için çocuklarımızın satranç öğrenmesi çok önemli. Bu konuda değerli hocalarımız var, çocuklarımıza satranç'ın temel ilkelerini öğretiyorlar. Kartal'dan başarılı satranç oyuncularının çıkacağına inanıyoruz. Zaten geçtiğimiz günlerde 2 arkadaşımız uluslar arası bir turnuvada birinci ve ikinci oldu. Dolayısıyla bunlar bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

        Satranç oyunundan çok keyif aldığını belirten Elif Sıla Yavuz ise, "Daha önce de satranç turnuvalarına katıldım. Bu, turnuvanın ilk turu. Bu turu oynayıp diğer turlara da katılacağım" dedi.

        (EK-HB-ÖZ-Y)

        05.11.2016 13:25:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler