Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ardahan Atık Su Arıtma Tesisi projesinde sona gelindi

        (Fotoğraflı)

        Olgun Yıldız

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, yapımı devam eden Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin, Ardahan'ın çevresel kaderini değiştireceğini söyledi.

        Ardahan Belediyesi tarafından Halilefendi mahallesinde kerhiz mevkiinde yaptırılan Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin inşaatı devam ediyor. Ardahan belediyesinin en büyük projelerinden olan ve Belediye tarihinin en büyük çevre ve altyapı yatırımı olarak değerlendirilen proje, bölgedeki Kura nehri başta olmak üzere çevredeki ve doğadaki kirlenme riskini de azaltacak.

        Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, atık su arıtma projesinin Ardahan ve çevresi için büyük bir önem taşıdığını söyledi.

        Şehrin tamamının kanalizasyon atıkları, yeni yapılan kanalizasyon hatlarıyla tamamlanmak üzere olan "Atıksu Arıtma Merkezine" akıtılmasıyla birlikte arıtılarak bırakılan atıksu Kura havzasına, sudaki canlılara, çevreye ve doğaya, zarar vermesinin önüne geçileceğini söyleyen Başkan Köksoy,

        " Atıksu Arıtma Tesisi Projesi, Ardahan ve çevresinin çevresel, sosyal ve ekonomik gelişimine önemli bir katkıda bulunacak. Proje, Avrupa Birliği su sektörü ile ilgili direktiflere uyum için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ardahan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapımı sonrası yüzey ve yeraltı sularının kirlenme riski azaltılarak, çevre sağlığının iyileştirilmesi sağlanacak."

        Başkan Köksoy, projeyle birlikte Kura Nehri'nin kaderinin değişeceğini ifade ederek, " Bütün hemşehrilerim şundan emin olabilirler ki, Belediye Başkanı olarak Ardahan'ı ne kadar yukarı çıkarırız, Ardahan'ımızı ne kadar daha güzelleştiririz, Ardahan'ımızı ne kadar daha yaşanılabilir bir şehir yaparız onun gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

        'Daha temiz Ardahan'

        Başkan Köksoy, ayrıca ek bir projeyle Ardahan ovasında yer alan köylerin atık sularının da tesise bağlanmasının sağlanacağını söyleyerek, '' Atık su arıtma projenin tamamına müteakip Ardahan ovasında yer alan köylerin atık sularının da bu tesise bağlanması için ayrı bir proje geliştirdik. Projenin tamamlanıp hayata geçirilmesi durumunda Ardahan ovasının atık sulardan kirlenmesinin de önüne geçilmiş olacaktır.'' diye konuştu.

        (OY-AA-Y)

        05.11.2016 14:07:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler