Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milletvekili Hürriyet, fabrika işçilerine destek verdi

        (Fotoğraflı)

        İsmail Gündüz

        KOCAELİ (İHA) - CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kandıra'da işlerinden atılmaları sebebiyle greve çıktıkları için gözaltına alınan işçiler için Kandıra'ya gitti.

        Kandıra Yüksel Endüstriyel'de bir hafta önce işten çıkarılan bir arkadaşlarının geri alınması istemiyle bir haftadır direniş yapan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şubesi'ne üye 65 işçi, topluca işten çıkartılınca, fabrika önünde direnişe geçmişti. Greve geçen işçiler polis müdahalesine maruz kalırken, 4 kişi de gözaltına alınmıştı. Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'te, Ankara'da biten çalışmalarının hemen ardından Kandıra'daki işçileri ziyaret etti. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'e, CHP Kandıra ilçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Kandıra Belediyesi Meclis üyeleri Erdal Açıkgöz, Recep Şenol, İlçe sekreteri Sedat Çetinkaya, Salim Onur, ilçe saymanı İsmail Açıkgöz, Kocaeli Emek Bürosu'ndan Ömer Akın, Yılmaz Arık ve partililer eşlik etti.

        Milletvekili Hürriyet, Kandıra'da işçilerin serbest bırakılması ve işçilerin görevlerine geri dönmesi için Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Emniyet Müdürü Ali Çalışkan ve Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik'in yanı sıra İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile de telefonda görüştü. Görüşmeler sonucu gözaltına alınan 4 işçi serbest bırakıldı.

        Ziyarette konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Gece Ankara'dan geldik ve sabah Kandıra'ya gittik. Emek Bürosu yöneticileri, Kandıra ilçe başkanı, yöneticileri ile işçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü ve gözaltındaki işçiler ile temsilcilerin gözaltından salıverilmeleri için çok uğraştık. Bakanlar dahil görüşmediğimiz yetkili kalmadı. Sonu iyi oldu ve gözaltının sonlandırılmasına etkili olduk. İnşallah işverenle de yaptığımız görüşme ve girişimler, iş barışının sağlanması için olumlu sonuç verir ve Kandıralı işçilerimizin burnu bile kanamadan işlerine geri dönerler" dedi.

        (İG-GY-Y)

        05.11.2016 14:36:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler