Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sektörün öncüsü ENERYA'dan yine bir ilk

        - Üzümlü'ye doğal gaz, cng yöntemiyle ulaştırılıyor

        (Fotoğraflı)

        ERZİNCAN (İHA) - Türkiye'nin en yaygın 2. özel doğal gaz dağıtım şirketi olan Enerya, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine doğal gazı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ulaştırıyor.

        Türkiye enerji sektörünün önemli aktörlerinden Enerya Enerji A.Ş, 2006 yılında Erzincan'da başlattığı yatırımlarına, sektörde fark yaratarak devam ediyor.

        STFA Enerji Grup Başkanı ve Enerya Dağıtım Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Uzun, gaz yakma töreninde yaptığı açıklamada Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Türkiye'de 77 yıldır ilkleri yapan STFA Holding ve Enerji Grubu Enerya, Üzümlü 'de bir ilki gerçekleştirdi. Bu proje lojistik ile doğal gazın sinerjisinden doğdu. Yüksek basınç boru hatları olmayan ilçelerimize de gaz arzının sağlanabileceğini gösterdi. Bu yılın başında Bakanlığımız ve EPDK'nın iradesiyle başlayan yolculuğumuz, yoğun çalışmayla tam 5 ay gibi kısa bir sürede Üzümlü'yü doğal gaza kavuşturdu" dedi.

        4 İlçeye Daha CNG ile Doğal Gaz Müjdesi

        Uzun, bu projenin boru hattı olmayan ilçelere gaz arzı sağlanabileceğini gösterdiğini belirterek, "Bu cesaretle Enerya olarak 2017 yılında bölgelerimizde 4 ilçemizi daha bu yöntemle doğal gazla buluşturacağız" diye konuştu.

        Aslan Uzun açıklamasını şöyle bitirdi: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım Sayın Berat Albayrak'a, EPDK Başkanım Sayın Mustafa Yılmaz'a ve değerli çalışma arkadaşlarına, Müsteşarım Sayın Fatih Dönmez'e, ve Enerya'daki tüm arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım."

        CNG PROJESİ NEDİR?

        Enerya CNG Projeleri; teknik ve ekonomik açıdan doğal gaz boru hattının imalatının mümkün olmadığı durumlarda, en hızlı şekilde doğal gaz arzı sağlama fikri üzerine geliştirilmiştir. Bu sistem, doğal gaz ihtiyacına sahip olan her bölgeye kolaylıkla uygulanabilir olduğu gibi kurulan sistemlerin modüler olması nedeni ile kademeli olarak büyütülebilir ve nakledilebilir özelliktedir. Enerya, mevcut şebekesinden temin edeceği doğal gazı, kompresörlerle sıkıştırıp, CNG Treylerleri ile taşıyıp Üzümlü ilçesinde imal edilen dağıtım şebekesine gaz arzı sağlayacak.

        (ERZ-AA-Y)

        07.11.2016 10:14:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler