Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme'de satranç sporuna ilgi artıyor

        - Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilciliği her ayın ilk haftası özel satranç turnuvası düzenleyecek

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilciliği, satranç sporunun Çeşme'de yaygınlaşması için her ayın ilk hafta sonunda özel satranç turnuvası düzenleyecek.

        Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi ve Uluslararası Organizatör Mehmet Sarısaç, Çeşme'de satranç sporuna olan ilgiyi arttırmak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, "Satranç sporuna ilgi sürekli artış gösteriyor. Ana sınıfları ve ilkokul öğrencileri arasında satranç sporu giderek yaygınlaşıyor. Satranç sporuna ilgi gösteren çocuklarımızın ve her yaşta satranç meraklısının turnuva tecrübesi ve disiplini kazanmaları için her ayın ilk hafta sonunda özel satranç turnuvası düzenleme kararı aldık. İlk turnuvamızı da 5-6 Kasım tarihleri arasında, Çeşme Mesleki ve Teknik Lisesi salonunda gerçekleştirdik. Turnuvaya, Çeşme, İzmir, Manisa ve İstanbul'dan 56 satranç sporcusu katıldı. Turnuvaya ilginin her ay artacağını düşünüyoruz. 9 yaş ve altı, 12 yaş ve altı, açık kategori olarak üç grupta, 6 tur maç yapıldı. Satranç heyecanı Çeşme'de her ay yapılacak turnuvayla devam edecek." diye konuştu.

        İki gün süren turnuvanın ardından düzenlenen ödül töreninde, her kategorinin ilk üçüncüsüne kupa ve ilk on sporcuya madalya verildi. Ayrıca her kategoride en başarılı üç bayan sporcu da kupa ve madalya ile ödüllendirildi.

        (İA-SC)

        07.11.2016 13:25:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler