Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin araç filosu güçlendi

        - Yeni alınan 21 araç için tören düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane İl Özel İdaresi'nin yıl içerisinde envanterine dahil etiği 5 milyon TL bedelli 21 araç ve iş makinesi için geniş katılımlı tören düzenlendi.

        Kurumun Yeni Mahalle'de bulunan hizmet binasının çalışma sahasında düzenlenen törene Vali Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, köy ve mahalle muhtarları ve Özel İdare çalışanları katıldı.

        Törende konuşan Vali Memiş, araçların bütün ilçelere ve köylerine hayırlı olmasını dileyerek, "Kamu kaynağının harcanması noktasında biraz ketum bir insanım. Eğer doğru bir şekilde planlama yapmazsanız kamu kaynakları çarçur ediliyor. Bu yaptığımız harcama doğru bir harcama. Bu araçları kullanacak arkadaşlarımız kendi malından daha fazla, daha kıymetli bir şekilde kullanacaklar. Bu araçlar kamu malı. Önce bunu kullanan arkadaşlarımıza emanet" dedi.

        Özel İdare çalışanlarına da "Bizim büyük hedeflerimiz var. 2 yıl içerisinde bütün yollarımızı asfaltlamak gibi gayemiz var. Hizmette sınır yok. Elzem olanları mutlaka halledeceğiz. Bunu sizler yapacaksınız biz sizlere destek olacağız" sözleriyle seslenen Vali Memiş, "Geçici işçi olan kardeşlerimiz var. Hiçkimseyi işten çıkarmadık. 2 milyon TL kaynağa ihtiyacımız vardı. Biz tasarruf ederek ve merkezi idareden henüz bir lira almadan sizlerin istihdamına devam ediyoruz. Aldığımız araçların 6'sı kamyon, 10'u pikap, 2'si çekici, 1'i mobil beton mikseri ve 2'si de greyder. Bu araçların bedeli 5 milyon 69 bin TL. Emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise konuşmasında Gümüşhane'ye hizmet eden birçok kamu kurumu olduğunu fakat Özel İdare'nin "Gümüşhane'nin en ücra köşesine kadar hizmet götüren bir kurum olma" farkı olduğunu belirterek, "Bu kurumumuzun daha güçlü olması lazım. Biz de her türlü desteği vermeye hazırız. Yeni Vali, yeni Milletvekilleri, yeni Belediye Başkanımız ve ilçelerdeki Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclisi üyelerimizle çok uyumlu çalışıyoruz. Güçlü bir ekip olduk. Dolayısıyla güçlerimizi birleştirince daha çok iş yapmamızın gereği ortaya çıktı. Bunu da yapıyoruz. Özel İdare'nin yeni makine ve ekipmanları daha çok hizmet yapmamıza vesile olacak. Bu filonun daha da güçlenmesi için bizler Milletvekili olarak katkılarımızı sürdüreceğiz. Hayırlı olsun. Kazasız belasız hizmetler verir inşallah." dedi.

        AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de konuşmasında hizmete sunulacak aracın Gümüşhane'de hayırlı hizmetlerde kullanılmasını temenni ederek, "Bunların devamının geleceğinin taahhüdünü vererek hepinize saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise Özel İdare hizmetlerini hizmet satın alması ve kendi makine parkı imkanlarıyla yaptıklarını hatırlatarak, "Hizmetlerimizi yürütürken en önemli unsurlarımız insan kaynağı ve makine parkı. Özellikle makine parkımızla hizmetlerimizi yürütürken çağın en son teknolojisiyle donatılan makinalar hem hizmetin hızlı gitmesine hem de bazı kanallarda tasarrufa neden oluyor. Akaryakıt ve yedek parçadan sağladığımız tasarrufu altyapıya dönderiyoruz. Biz Özel İdare çalışanları olarak ağır ve tehlikeli işler yapıyoruz. Arazide, zor coğrafi koşullarda faaliyet gösteriyoruz. Makinelerimiz ne kadar iyi olursa iş sağlığı ve güvenliği yönünden daha verimli çalışma sağlanıyor. Bu makinelerin temin edilmesi Özel İdare'nin öz gelirleriyle mümkün değil. Özellikle merkezi idareden gelen ödeneklerle birlikte sağlanıyor. Araçların ilimizde kazasız belasız hayırlı hizmetlerde kullanılmasını diliyorum. Bu manada bize katkı sunan Valimiz ve Milletvekillerimiz ile eski Valimiz ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan duanın ardından kurdela kesilerek araçların tanıtım ve dağıtım töreni sonlandırıldı.

        Törende ayrıca Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Vali Okay Memiş'e Gümüşhane'ye yaptığı hizmetler nedeniyle dernek yöneticileri tarafından buket takdim edildi.

        (RE-ÖS-Y)

        07.11.2016 15:02:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler