Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Dünyası panelde konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Kurt

        BARTIN (İHA) - Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkan Vekili İsmail Cengiz, Bayrampaşa Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen Türk Dünyası konferansına konuşmacı olarak katıldı.

        Doğu Türkistan ve Irak Türkmeneli'nde yaşanan ihlallerin, sıkıntıların ifade edildiği konferansta; Avrasya Türk Dernekleri Federasyon Başkanı İsmail Cengiz, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı ve Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Serkan Dinçtürk konuşma yaptı.

        Doğu Türkistan'da yaşanan dramın son bulması için, sıkıntının kamuoyuna mal edilmesi ve Türkiye'nin bu milli meseleyi BM gündemine taşıması gerektiğini ifade eden Kazak Türkleri Eğt. Arş. Derneği Bşk. Serkan Dinçtürk, herkesi İsmail Cengiz başkanlığındaki Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'ne destek olmaya davet etti.

        Konferansın yöneticiliğini yapan İsmail Cengiz ise yaptığı değerlendirmede, "Türkiye bölgesinde lider ülke olmak istiyorsa, sözü dinlenir küresel güç olmak istiyorsa, nerede bir Türk'ün derdi varsa orada olmalı. Derdine derman, yarasına şifa olmalıdır. Türkiye sözde değil sahada olmalı. Irak'ta Kerkük, Musul ve Telafer'de Türkmenlerin hak ve hukuklarını korumalıdır. Gerekirse Amerika hangi sebep ve hangi yöntemle Irak topraklarına girmişse, Türkiye'de bu yolu izleyerek Telafer ve Musul'a girmeli; özellikle Türkmen şehri Telafer'in Türkmenler tarafından yönetimesi için idari, askeri ve siyasi tedbirleri almalıdır" dedi.

        Program sonunca konuşmacılara Ülkü Ocakları tarafından plaket takdim edildi.

        (RFK-Y)

        07.11.2016 17:13:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler