Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Turizm Mastır Planı Projesi toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Sivas Turizm Mastır Planı Projesi Toplantısı' Paşabahçe Mesire Alanı Kütük Ev'de yapıldı.

        Toplantıya Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ilçe kaymakamları ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

        Toplantıda ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın ise yerel anlamda kentin turizm potansiyeline dikkati çekerek bunun iyi kullanılması gerektiğine işaret etti.

        Vali Davut Gül ise Sivas'ta turizm hizmetlerinde bir takım eksiklikler olduğunu ifade ederek, "Daha önce çok büyük işler yapıldı. Önceki yöneticilerimiz ilimize önemli katkılarda bulundu. Ancak Sivas hak ettiği yerde değil. Sivas'ın potansiyeli çok büyük. Kat edeceğimiz çok yol var. Her şey yolundaymış gibi davranırsak bir adım ileri gidemeyiz" dedi.

        Sivas'a gelen ziyaretçi sayısının yetersiz olduğunu vurgulayan Gül,"Bizim bir meselemiz, bir derdimiz var. Sivas'ı en üst noktaya taşımak. Bu toplantı onun çatı çalışması olacak. Bu ay içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın tabiat turizmi dediğimiz bir çalışması olacak. Ayrıca belediyemizle birlikte de yaptıracağımız kurumsal kimlik çalışmamız gerçekleşecek" diye konuştu.

        Sivas'taki tarihi kent meydanının ülkemizdeki en iyi meydanlardan biri olduğuna dikkat çeken Gül, "Sırf bu meydan bile turizm için tek başına yeterli olur. Ulaşım problemimiz yok. Hızlı trenimiz olacak. Havayolu imkanımız var. Biz diğer illere göre daha şanslıyız. Dışardaki Sivaslıların potansiyeli çok önemli. Bunların yılda bir kere ilimize gelmesi ile örnek verilen illeri katlayabilen duruma gelebiliriz. Ama bizim bir şeye hazır olmamız lazım. Gelen insanın memnun ayrılması" şeklinde konuştu.

        Sivas'ta turizm altyapısının hazırlanması gerektiğine işaret eden Vali Gül,"İlimizde örnek meydan projeleri hayata geçecek. Jandarma binasından tugaya kadar olan tescilsiz tüm binalar yıkılacak. Yaklaşık 180 bin metrekarelik bir alan ortaya çıkacak. Açık ceza evi restorasyonu yapılıp müze haline getirilecek. Kızılırmak İlkokulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü yıkıldıktan sonra şimdiki meslek lisesinin olduğu alana taş binadan sivil mimariye uygun yapılar inşa edilecek. Milli Eğitim lojmanları yıkılarak peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Numune hastanesinin yerine örnek bir cami inşa edeceğiz. Bu proje Sivas'ın değerine değer katacak. Yıldız Dağı ile ilgili marka olan bir şirketle görüştük. Bu tesislere ulaşım noktasında çalışmalarımız sürüyor. Havaalanını terminale, şehre ve Yıldız Dağı'na bağlayan bir yol çalışması var" ifadelerini kullandı.

        (UY-AÖ-Y)

        08.11.2016 11:16:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler