Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dev pancarlar görenleri şaşırtıyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Emin İncekulak

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nn Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde pancar üretimi yapan Ahmet Sevinç, (60) eskigöl arazisindeki tarlasında her yıl pancar ürettiklerini, bu yıl ürettikleri pancarların 10 kilonun üzerinde olduğunu ifade etti.

        Yaklaşık 57 yıl önce kurutularak tarıma açılan Simav gölü arazisinde, ilk yıllarda ürettikleri pancarları hatırladığını belirten Sevinç, "Hayvan gübresinin tabiata ve tarıma çok faydası var, üretilen tarım ürünlerinin kalitesini artırıyor ve hızlı büyüyor, tarladaki ürünümüzün direnci artıyor, son yıllarda organik gübre kullanımına ağırlık verdik. Pancar üretiminin önemli bir özelliği de düzenli sulamaktır, bu yıl ürettiğimiz pancarlar görenleri şaşırttı. Büyüklüğünün yanı sıra, bizim ürettiğimiz pancarlar hormonsuz ve kalitelidir" dedi. (MEİ-EFE)

        08.11.2016 11:50:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler