Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SERKA'da Cazibe Merkezi konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, ulusal ve yerel basının temsilcilerine 'Cazibe Merkezi'ni anlattı.

        Başbakan Binali Yıldırım'ın Kars'ı Cazibe Merkezi ilan etmesinin ardından dikkatler bir kez daha Kars'ın üzerine çekildi.

        Erzurum'da Cazibe Merkezi İrtibat Bürosu'nun açılmasını da değerlendiren SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, 'İrtibat Bürosu' demenin hiçbir anlamının olmadığını "Cazibe Merkezi" İrtibat Bürosu'nun SERKA olduğunu söyledi.

        Kapu, "Biliyorsunuz Kars merkez olmak üzere Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illeri, yani Serhat kalkınma Ajansı (SERKA)'nın TRA2 Bölgesi illeri Sayın Bakanımızın da çok önemli öze verisi ve katkısıyla 'Cazibe Merkezi' olarak ilan edildi. Özellikle ulusal basında sıkça duydunuz. Sayın Başbakanımız, Kalkınma Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız bunları defaten basında vurguladılar ve özellikle Kalkınma Bakanımızın Kars üzerine önemli vurgular yaptı" dedi.

        Cazibe Merkezi basında Sayın Başbakanımız tarafından ilan edildikten sonra yoğun bir gündem oluştu. Ama şöyle bir problemle de karşılaşıyoruz. Zaman zaman bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor muhtemelen, bu bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek için sizlerle bir araya geldik diyen Hüsnü Kapu, "Şuana kadar bakanlığın yağmış olduğu çalışmalar, bizim de zaman zaman toplantılara gidip Cazibe Merkezi ile ilgili bir takım çalışmalar oldu. Sayın bakanımızla burada 4 ilin valisi, milletvekilleriyle birlikte toplantılarda yaptık. Cazibe Merkezi'nin temel amacı şu; bölgede bazı temel sektörler belirleyip, bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel gelişmişlik düzeyi dikkate alınıp, bazı temel sektörler belirlenecek. Ve bu sektörlerde üretim yapan birimlere oluşturulmaya çalışılacak. Temel amaç budur. Bu sektörler üretim sektörüdür, hizmet sektörüdür. Tarım ve hayvancılık gibi benzeri sektörler. Bizim bölgemize has, bu iktisadi gelişme noktasında, özellikle üretim sektöründe biz ajans olarak bazı temel sektörler belirledik. İnşattır, tarım makineleri üretimi, inşaat malzemesi üretimi, metal üretimi, et ve et ürünleri üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi gibi yani bizim bölgede ham maddesi de nispeten olan diğer bölgelere göre en azından dezavantajlı konumda olmayan bazı sektörler, ham madde önemli bölgemiz açısından biz ajans olarak kendimiz bazı çalışmalar yaptık. Ama halen kesinleşmiş süreçler değil" diye konuştu.

        Kapu, Cazibe Merkezi ile ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde daha da netlik kazanacağını kaydetti.

        (IÇ-AT-Y)

        08.11.2016 13:11:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler