Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köyceğiz 2. El Pazarı büyük ilgi görüyor

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 6 yıldır devam eden 2. El Pazarı, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev hanımları ve ihtiyacı olanlara yardım etmek isteyen hayırseverler tarafından yoğun ilgi görüyor.

        Muğla Yabancılar Derneği ve Köyceğiz Belediyesi'nin birlikte düzenlediği etkinliğe Muğla ilçelerinin yanı sıra Denizli ve Aydın illerinden ziyaretçiler akın ediyor.

        Her ayın son haftası düzenlenen ve 6 yıldır devam eden 2. El Pazarında stant sayısı 300'e ulaşmış durumda, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyenlerin yapmış olduğu el emeği çeşitli malzemeler ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Birçok yerli ve yabancı hayırsever ise evlerinde kullanmadıkları eşyaları satarak, ihtiyacı olanlara yardım ediyor.

        10 yıldır Köyceğiz'de yaşayan Kıbrıs asıllı Ayla Işık ve İngiliz Alberta Stockdale de pazarda 2. El eşyaların satışından elde ettikleri geliri bölgede yaşayan Suriyeli ve Türk yardıma muhtaç insanlara ulaştırdıklarını belirttiler.

        Van depreminin ardından açtıkları 1. ve 2. El Pazarından el ettikleri geliri depremzedelere ulaştırdıklarını anlatan Stockdale, Türkiye'de yaşamaktan ve yardıma muhtaç insanların hepsine yapabildikleri kadar yardım eli uzatmaya devam etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

        2. El Pazarına ilginin giderek arttığını ve bu durumun bölge turizmine katkı sağladığını ifade eden Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ise, "Muğla Yabancılar Derneği olarak Köyceğiz Belediyesi ile birlikte, genelde kış aylarında yaptığımız 2. El Pazarımıza bu yılda yoğun bir ilgi ile başladık. Kasım ayında başlayarak Haziran ayında biten her ayın son pazarı yaptığımız etkinliğimize çevre il ve ilçelerden katılımlar oluyor. El sanatlarının yanı sıra insanlar evde kullanmadıklarını eşyalarını getirip burada satma imkanı buluyorlar. Bu etkinliğimiz ile bölgemize kış aylarında da turizm açısından katkımız oluyor. Denizli, Aydın illerinden ve Muğla'nın diğer ilçelerinden buraya seferler düzenleniyor. Yaklaşık 300 standımız var. Bu standalar da ev hanımları el emeklerini satıyorlar. Bölgemizde 40'ncısını yaptığımız 2.El Pazarı geleneksel hale gelmiş durumda." diye konuştu.

        (CC-MB-Y)

        08.11.2016 14:22:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler