Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köyceğiz'de organ bağışı kampanyası

        - Organ şekilleri verilerek hazırlanan pastalar ve kekler ile açılan bağış standına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

        (Fotoğraflı)

        Haber : Cihat Cura

        Kamera : Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Köyceğiz Devlet Hastanesi "Bir Can, Beş Can; Köyceğiz'de Bitmeyen Yaşam" sloganı ile organ bağışı kampanyası başlattı.

        3-9 Kasım tarihleri arasındaki "Organ Bağışı" haftası dolayısı ile Köyceğiz Devlet Hastanesi organ bağışı standı açtı. Dövizlere yazılmış "Bağışlanan bir organ filizlenen bir hayattır", "Kalbinize sorun hayat vermek ister mi?", "Bir nefeste sen ver." sloganları ile açılan standa organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara bilgi veren Köyceğiz Devlet Hastanesi personeli, standa gelerek organlarını bağışlayan vatandaşlara, organ şekilleri verilerek hazırlanmış pasta ve keklerin yanı sıra nar suyu ikram etti.

        Köyceğiz Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Şeniz Ayturan, organ bağışının; Kişi hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesi olduğunu ifade etti.

        Organ bağışı ve organ nakli yetersizliğinin, organ yetmezliği tedavisi görmekte olan bir çok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Ayturan; "Ülkemizde 65.000'e yakın kronik böbrek yetmezliği hastası, diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar ise bu imkana sahip değiller, uygun organ bulunamadığı takdirde yaşamlarını kısa süre içinde kaybetmektedirler." diye konuştu.

        Organ bağışı ve nakil sayılarının arttırılmasının Sağlık Bakanlığı'nın öncelikli hedeflerinden olduğunu dile getiren Ayturan, "Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Köyceğiz Devlet Hastanesi çalışanları olarak, "Bir Can, Beş Can; Köyceğiz'de Bitmeyen Yaşam" sloganı ile düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikle organ bağışı haftasına katkı sağlamak istiyoruz. Amacımız organ bağışı konusunda toplum bilinci oluşturmak, organ bağışı konusunda toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Bırakacağınız en güzel miras hayatta iken yapacağınız organ bağışıdır." dedi.

        (CC-MB-Y)

        08.11.2016 14:21:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler