Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demokrasi yolunda 6 bin kilometre

        - Çukurova GİAD'ın, 15 Temmuz'da yaşananları anlatan filmi, Adana merkezi dışındaki tüm ilçelerde izletildi

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (Çukurova GİAD), 15 Temmuz'da yaşananları anlatan filmi, Adana merkezi dışındaki tüm ilçelerde izletildi. İlçe merkezlerinin yanı sıra köylere de giderek on binlerce kişinin izlemesi sağlanan filmin vatandaşlarla buluşturulması için 6 bin kilometre yol kat edildi.

        Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen, Çukurova GİAD'ın 15 Temmuz dayanışma kampanyasına destek olmak için yürüttüğü proje çerçevesinde Adana yollarında seyreden Demokrasi Aracı, Adanalılarla buluştu. Çukurova GİAD'ın 'Demokrasi Projesi' kapsamında ilk olarak Tufanbeyli ve Aladağ'a giden 2 araçla, bu ilçelerin ardından Saimbeyli, Feke, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan, Yumurtalık, Karaisalı, Pozantı, Karataş ilçeleri ziyaret edildi. Bu ilçelerin tüm köylerine de gidilerek, 15 Temmuz'da yaşanan, Türkiye tarihinde kara leke olarak yer alacak olan darbe girişiminde yaşanan olayları akıllara kazıtacak, unutturmayacak filmi on binlerce kişinin izlemeleri sağlandı. 1 Ekim'de gazilerin katıldığı, 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı programla başlatılan proje için yaklaşık 6 bin kilometre yol kat edildi. İlçelerin tüm mahalleleri, köylerini kapsayan gezi sırasında, liseler de ziyaret edildi, gençlere de demokrasi filmi izletildi.

        11 ilçe 199 köy

        Demokrasi filminin izletildiği araçlar, bir ayda 6 bin kilometre yol kat etti. Bu süre içerisinde toplam nüfusu 465 bin olan 11 ilçe merkezi ile 199 köy gezildi. Üzerinde 'Biriz Biziz Tekiz' yazılı araçlar 11 ilçedeki gezisini tamamladıktan sonra Adana merkezine döndü. 4 merkez ilçeye bağlı köy ve mahallelerde film izletilmeye devam ediliyor.

        15 Temmuz'un Türk tarihinde kara bir leke olduğunu vurgulayan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, filmlerin izletildiği araçların Adana'nın merkezindeki Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ve Seyhan ilçelerini gezmeyi sürdürdüğünü söyledi. Adana merkezinde özellikle nüfusu yoğun mahalleler için bir araç daha hazırlattıklarını bildiren Başkan Sakarya, "Türk demokrasisi 15 Temmuz'da insanların demokrasi için tankın önüne yattığı, kurşunlara vücudunu siper ettiği zorlu bir sınav verdi. Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızın öldürülmeye çalışıldığı, halkın temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bombalandığı bu süreci, İstanbul ve Ankara'ya göre daha az yaşayan, çok fazla hissetmeyen Adana'da hissettirmek için bu projeyi hayata geçirdik. Araçlarda izlettiğimiz 9 dakikalık filmi, Adana'daki toplantımıza katılan 15 Temmuz gazilerinin anlatımlarını devamına ekleyerek güncelledik. Adana'da hali hazırda 2 araç köyleri ve mahalleleri gezerken, bir araç daha hazırlatıyoruz. Sürpriz olarak hazırladığımız üçüncü aracımızı bir basın toplantısında tanıtarak demokrasi turuna çıkaracağız" dedi.

        (ELF-Y)

        08.11.2016 14:38:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler